View Single Post
Staro 17.10.2017., 18:55   #402
rock00
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2011
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Ma ok, to se lako s vremenom fino podesi.

Lova će vjerojatno sjesti negdje u prvom kvartalu iduće godine, a do tad moram odlučiti je li stvarno vrijedno ulagati u to.
Ne kužim samo kalkulaciju BTC-a prema ovoj s ETH. ETH daje fini prihod, dok BTC daje praktički istu cifru, ali u negativnom.
https://www.cryptocompare.com/mining...ostPerkWh=0.16

Prema kalkulaciji, rig je isplaćen za oko 2 godine. Možemo sad pričati koliko dizanje taktova utječe na radni vijek, ali sve što grafe prežive van garantnog roka je samo bonus.

Zapravo, sva zarada nakon 2 godine mora ići u kasicu za nove grafičke...a to je opet godinu dana rada, za nova 4 komada. U principu, rig radi da bi si stvorio sredstva za kupnju novih dijelova kad se stari potroše (krepaju). Kad to tako pogledam, sam je sebi svrha.

Zato me baš zanima vodi li netko računicu koliko je nakon godinu, dvije ili tri zapravo u plusu.
s takvim stavom nemoj niti ulagat

Prvo ako mislis trejdat svaki dan onda ti je racunica nista. Ako rudaris treba pratit ostale coine ili riskirat kad prodat*cekat rast coina

Nadalje imas gresku da rig vratis nakon 1god *uvjet ti ostaje da ces prodat opremu te si tako u plusu
rock00 je offline   Reply With Quote