View Single Post
Staro 15.10.2017., 18:44   #4911
prowler
Premium

prowler's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Ima li tko iskustva sa prodajom na ebayu? Naime, imam par stvari za prodati za koje na nasem RH trzistu i nema toliko potraznje...ono sto me zanima i muci je par stvari:
1. Koliko kupac ima ovlasti da mi vrati item usprkos sto sam naveo da nema povrata? Ne govorim o neispravnosti proizvoda, naravno, nego o situaciji da unutar dva mjeseca kupac jednostavno odluci vratiti proizvod jer mu se ne svida? Citao sam malo po stranim forumima i prema upisima pojedinaca ima svakakvih kupaca, od onih koji samo zajebaju do onih kojo drze stvari po dva mjeseca i odluce ga vratiti, pa cak do onih koji uvaljuju svoje neispravne proizvode prodavacima natrag...ima li kakva opcija da se zastitim? Ovdje na forumu ili njuskalu kad se prodaje cujes se sa osobom i jednostavno osjetis jel netko ok ili kompliciran, lopov...a najvise pitam jer koliko sam shvatio u 99% slucaja ebay odluci stati na stranu kupca, i jednostavno si prisiljen prihvatiti povrat, ni kriv ni duzan...
2. A nastavlja se na prvo mogu li ja odjebat kupca? Recimo on kupi ali vidim kroz prepiski da ce s likom biti problema i jednostavno ga odjebem ili zato snosim sankcije?
Thx
prowler je offline   Reply With Quote