Tocnije svi testovi stabilnosti prelaze na 512Mhz, al se windowsi (nakon 3 ili 4 sata a ponekad i vise) iz nekog slucaja ruse sve dok nije na 506Mhz...
Koje su to fore da se u biosu namjesta na 433 !? To nije stvarna brzina memorije, nece onda memorija raditi na 433...ta brojka od 433 je jednostavno memorijski djelitelj...
Isto kao i 100/133/166/200/233 kaj vam pise u biosu pod opcijama memorije...
U Biosu treba staviti memu da radi na 200 (jer je tada u 1:1 odnosu sa procom odnosno HTT-om od proca)
Znaci, ako je tebi proc (venice) na defoltu, tj. "FSB" (odnosno kod A64 je to HTT) na 200 i memorija na 200 onda proc i mema rade 1:1.
Svaka druga vrijednost je uporaba drugog memorijskog djelitelja (nemojmo zaboraviti, i kada su proc i mema 1:1 to je isto djelitelj...)
Kada se proc stavi na 250, a kod memorije se narihta na 166 (u biosu) onda memorija radi na cca. 207 Mhz (DDR efektivno na 414)
Tako je barem kod mene...a mislim da je tako i u vecini maticnih tj. biosa...
Prema ovom mojem, ako ti frend ima Venica na defoltu (200), a mema mu u biosu narihtana na 433, onda mu memorija dela na 217Mhz (efektivno 433) i zbog toga ima losiji skor u everestu...
Najbolje je kad proc i mema rade u odnosu 1:1, tj. kad je kod memorije u BIOS-u narihtano da je ona na 200 (onda paralelno dizanjem FSB (HTT) dizemo i memoriju...