pitanje za iskusnije.
bratić se preselio, tj u fazi preseljenja je u novi stan, koji je u novogradnji, i zgrada je ogromna (3 kata parkinga, i 5 stambenih katova).
zgrada je takoreć još u fazi završnih radova, ali ima ključ i polako nosi stvari unutra.
i sad, kupio je i garažu u zgradi, koja je na -3. katu negdje pri sredini. i malo ga pere paranoja i htio bi montirati videonadzor u garažu, zbog motora. i pita me ako znam kako da rješim signal.
wifi otpada jer ga nije moguće "ugurat" unutra, kao i 4g otpada jer nema signala.
palo mi je na pamet da se to rješi nekim kemijanjem sa powerline-om. u garaži nema utičnica, ali ima svjetlo, i jedina šansa je ako je cijela zgrada na istoj fazi, iskopat prekidač van i na fazu i nulu spojit powerline.
veći je problem to izvest s druge strane jer je u stambenom dijelu hodnika, ima prekidač za svjetlo pored ulaznih vrata, dalo bi se njega iskopat i spojit u kutijicu pored powerline.
međutim, to su kilometri i kilometri žica. ima li šanse da se tako nešto napravi?
ili uzet "smart" kameru, bubnut unutra microsd neka snima u loop i ako jednog dana motor nestane, nadat se da nisu maznuli i kameru pa pogledat snimku? i jedno i drugo bi imalo cijenu "tu negdje" , jedino za powerline bi trebalo kemijat po zgradi...
bi li možda radilo preko uzemljenja ili bi se signal gubio u zemlju?