Nakon nekog vremena što stoji u ormaru, zapakiran i usamljen, krenuo sam koristiti Galaxy A5 (2015) kao surf mobitel bez kartice (samo Wi-Fi). Rekoh, bolje da je upaljen i da se prazni i puni nego ga stoji (a stajao je pola godine).
Naručio sam neko stakalce za njega jer srećom pa ima ravan ekran. Ipak je to 2015. godina, gdje još nije bilo takvih sranja kao na S7 pa nadalje
Čim sam ga upalio, gore je bio 5.0.2 FW koji je ekspresno 6.0.1. i to sa novijim Android Security Patchom nego kaj imam na S7
A bundle je onako, standardan rekli bi. Sluške irelativno slabi punjač 1,55V sa lijepim bijelim kabelom. Ali lijepa kutijica
Obzirom da nije koštao ništa, kao backup uređaj i više nego dovoljan. Sasvim pristojna kamera, rekao bih po kvaliteti slika negdje između S4 i S5, s time da je bliže S5, dok je kvaliteta videa iznenađujuče dobra za tog starca.
Što se baterije tiče, 2300 mAh dostatna za taj uređaj sa slabim procom i HD ekranom. Sad radi u Airplane modu i spojen je na kućni WiFi. Napunjen prije 4 dana, piše još 37h do pražnjenja
Ekran je OK. Amoled, iako "samo" HD na 5", slika je oštra, nije da oči peku ili glava boli kako mi je to znao izazivati S3 nekad.
U ruci ima fini feeling. Brušeni aluminij, all-metal unibody, izgleda da je dosta otporan na ogrebotine, ali ono što mu je debeli plus i što je šteta što su to napustili - na mobitelu se ne poznaju packe, a fakat sam ga isčevapio. Ni po leđima ni po okviru.
Rad je fluidan, kao i na S5 kojeg sam imao, nema trzanja (doduše, mobitel ima 3 aplikacije instalirane samo, a ostalo je pobijeno sa PDP-om

)
Ima 2 GB RAM-a, za ulogu koju ima sasvim dosta.
U svakom slučaju, sretan sam sa mobom. Za koncerte ili neke aktivnosti kao zamjena S7-mici će poslužiti. A doma i za Tapatalk.
I ako ga usporedim sa A5 2016 i 2017, jasno je da ga ova dva kasnija prepišaju što se tiče FW-a, ekrana, iznutrica... ali ih ovaj 2015 posere sa svojom kvalitetom izrade. Nije mi jasno da je ovaj A5 bolje napravljen i građen nego S5 koji je u isto vrijeme bio flagship, doduše u sutonu karijere, ali eto.
Nije baš neka novost, mini-rivjuirati mobitel star 2,5 godine, ali eto. Možda je star po pitanju softvera i iznutrica, ali itekako iskoristiv i očito otporan mobitel. Mislio sam inače uzeti neki backup mobitel, čak mi je Redmi 4X bio opcija, no tog bi morao platiti 900-tinjak, a ovaj je mukte i još ima garu ovdje do 03/2019.
Dajem mu 8/10 jer ga je malo vrijeme zgazilo