Citiraj:
Autor MafiaMan
Tu
|
Citiraj:
Autor Prezime
Ti podaci postoje za vecinu Tele2 Baznih stanica. Za moju BS:
Uplink Frequency: 1720.1 MHz
Downlink Frequency: 1815.1 MHz
|
Pa
telci 
jedni i to ne zato jer ste na teletini nego jerbo "sirite" dezinformacije
Uplink Frequency: 1720.1 MHz
Downlink Frequency: 1815.1 MHz
To je
sredisnja frekvencija spektra za download i upload, pa naravno da nece pisati OD - DO ( 1710.1 - 1730.1 ) nego stoji sredisnja 1720.1 MHz i 1815.1 MHz.
Zato i jesam
u cudu ispitivao odakle vam taj podatak....
Citiraj:
Autor Prezime
Nego da te pitam kad si vec tu, jel bolje LTE Mimo antene montirat jednu ispod druge, ili jednu pored druge.
Pitanje mi se cini kao ono kokos/jaje, jer jedni tvrde i dokazuju jedno, a drugi drugo, pa kaj ti mislis (i zasto 
|
A krenia sam ti odgovoriti i na onaj mail i 3 dana pisao pa odustao... uglavnom ta zadnja antena sto si dao primjer "uspjesnog biznisa" nema
apsolutno
nikakve veze sa onim na cemu radis pocevsi od materijala, vrste dipola, nacina razmjestaja elemenata na nosac, uzemljenja itd... zajednicko je jedino da je autor isti ?
Pa polarizacija je vertikalna kod tele2 jel... eh sad u svakom slucaju ja bi stavio i stavljat cu jednu ispod druge no zasto ?
U najgorem nekom mogucem scenariju nosanja antena po basci, dvoriscu itd... uvjek postoji mjesto/snop/pravac sirine cc 1m gdje antena
daje izuzetno dobre rezultate i ako se kreces u tom snopu naprijed ili nazad dobitak je dobar, skrenes 1-2m desno/ljevo, ista visina ali dobitak manji ! Znaci isto kao i kod nosanja routera.
Ja unutar kuce imam snop sirine svega 30cm i mogu se "vozati" po njemu golim routerom bez antena skoro 2m te ostvarujem download +80Mbps
preko noci, danju ~60Mbps no apsolutno nigde drugdje u kuci to nije moguce taman i da na prozor stavim - slabije je, ako odem na tavan tek onda to dobijem...
Znaci da u slucaju da ih stavim na horizontalni razmak jedne od druge moze se desiti da jedna od tih 2 nije nikada u tom snopu.
Isto tako ako se nalazis u granici samog zracenja antene sa odasiljaca znaci na nekom rubu snopa postavljanje horizontalno sigurno nece
biti bolje od vertikalnog jer ona antena sto gleda bocno ljevo ili desno prema
izlasku iz snopa hvatati ce definitivno manje.
Sad radim antenu za Vip trenutno, jucer platio 1m/8mm Broncane pune sipke 126kn a jos cu jednu trebat... Kad zavrsim ako se pokaze dobra antena budem napravio jednu i za teletinu.
Trenutno se dvoumim izmedju klasicnog Folded dipola ili da probam sa 3FDF dipolom za koji sad vec postoji dosta mjerenja da je "napredniji" naspram klasicnog.