Citiraj:
Autor selk
To su kao neke smetnje-šum u prijemu signala koliko sam pročitao negdje.
|
U pravilu da, medjutim SINR je jako usko vezan uz RSRQ koji osim sto se mjenja kada pada RSRP isto tako se mjenja kada je veliki "pritisak" na baznu stanicu.
U globalu recimo repetitor/odasiljac kraj kakve skole po noci i neradnim danima imat ce
veci RSRQ nego kada dodje 120 ucenika u skolu
ujutro iako u oba slucaja RSRP ce biti isti... Sam SINR u tom slucaju ce pasti jer zavisi od dobrog RSRQ.
SINR nije strogo uski pokazatelj smetnji iz RF spektra ili utjecaj drugoga odasiljaca nego je takodjer vezan uz ostale parametre signala.
U nekom teoretskom slucaju kada je ogroman pritisak na odasiljac da nam SINR ostane isti recimo 22-30 onda bi samo nas router/mobitel imao i dalje full raspolozivu brzinu a ostali nista...
Ukupna brzina koju mora isporuciti jedan repetitor
mora se nekako "nivelirati" bez obzira bili mi 200m ili 2km od istoga. Razlika je naravno u tome da kada
nije ogroman pritisak na odasiljac ako smo blizu i imamo dobar RSRP + RSRQ + SINR mozemo ostvariti neku maximalu na "tu udaljenost", na 2km ta maximala
je neka druga brzina... u slucaju pritiska obje maximale padaju u vodu jer se rusi RSRQ koji automatski rusi SINR i oba korisnika ce imati nesto ispod maximali
ili cak oba isto recimo 15Mbps odredjeno vremensko razdoblje. Jednom ce RSRP biti -75 a drugome -95 medjutim brzina slicna...