Citiraj:
Autor prileee
Idem malo u off sad al ajmo rec da je povezano sa putovanjem i rezervacijom smjestaja. Na koji nacin to funkcionira?
Ja sam za rezervaciju smjestaja ostavia broj kartice i expiration, bez cvv broja.
Prvo pitanje mi je koliko je "nezgodno" sta ostavljas broj kartice i expiration s cim se mogu izvrsavati manje transakcije na netu i bez cvv broja?
Drugo je - na koji nacin se oni osiguraju ili naplate ako na kartici nemas novca (primjer - ispraznis tekuci na ziro, das broj tekuceg)?
|
Booking.com trazi broj kartice kao instrument osiguranja, medjutim ne provjeravaju ima li sto na kartici niti ih uopce briga kako ce se hotel naplatiti.
Kod non-refundable rezervacija hotel ima pravo naplatiti cijeli iznos smjestaja onog trenutka kada je rezervacija potvrdjena, medjutim da bi to funkcioniralo treba dobra logistika.
Expedia.com, Hotlelbeds i ostatak grupacije koriste virtualnu karticu.
Sa tvoje kartice skinu iznos, kreiraju virtualni Mastercard i s njega se uvijek moze naplatiti, ali samo onaj iznos na koji glasi rezervacija, +/- par € da pokriju tecajne razlike.
S time da virtualne kartice isticu na dan odlaska, tako da ako se ne naplati do ponoci, pisi propalo.
U praksi, ljudi to cesto koriste i zloupotrebljavaju, daju karticu na kojoj nema sredstava, bukiraju istovremeno vise hotela, cekaju neku akciju i odabiru samo 1 odrediste, a hotel se ne moze naplatiti.