Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 25.09.2017., 16:15   #207
Tulio
Registered User

Datum registracije: Dec 2012
Citiraj:
Autor prileee Pregled postova
Idem malo u off sad al ajmo rec da je povezano sa putovanjem i rezervacijom smjestaja. Na koji nacin to funkcionira?
Ja sam za rezervaciju smjestaja ostavia broj kartice i expiration, bez cvv broja.

Prvo pitanje mi je koliko je "nezgodno" sta ostavljas broj kartice i expiration s cim se mogu izvrsavati manje transakcije na netu i bez cvv broja?

Drugo je - na koji nacin se oni osiguraju ili naplate ako na kartici nemas novca (primjer - ispraznis tekuci na ziro, das broj tekuceg)?
Booking.com trazi broj kartice kao instrument osiguranja, medjutim ne provjeravaju ima li sto na kartici niti ih uopce briga kako ce se hotel naplatiti.

Kod non-refundable rezervacija hotel ima pravo naplatiti cijeli iznos smjestaja onog trenutka kada je rezervacija potvrdjena, medjutim da bi to funkcioniralo treba dobra logistika.

Expedia.com, Hotlelbeds i ostatak grupacije koriste virtualnu karticu.
Sa tvoje kartice skinu iznos, kreiraju virtualni Mastercard i s njega se uvijek moze naplatiti, ali samo onaj iznos na koji glasi rezervacija, +/- par € da pokriju tecajne razlike.
S time da virtualne kartice isticu na dan odlaska, tako da ako se ne naplati do ponoci, pisi propalo.

U praksi, ljudi to cesto koriste i zloupotrebljavaju, daju karticu na kojoj nema sredstava, bukiraju istovremeno vise hotela, cekaju neku akciju i odabiru samo 1 odrediste, a hotel se ne moze naplatiti.
Tulio je offline   Reply With Quote