View Single Post
Staro 18.09.2017., 16:36   #2660
redscro
Premium
Moj komp

redscro's Avatar

Datum registracije: Dec 2008

Zna mozda neko kakve su brzine ovog ssd-a?
Sestra ima taj laptop. Unutra je ovaj SSD.
http://ssd.userbenchmark.com/SpeedTe...HMB128VBM4EWDL
Za svakodnevni rad svakako ne osjetiš razliku između tog i najbržeg na tržištu.

Citiraj:
Autor jurica_m Pregled postova
Dobra večer, forumaši. Ovako, treba mi laptop za mamu. Ona je učiteljica u razrednoj nastavi i u njezinu školu su sada uveli e-Dnevnik. Laptop bi joj služio za otvaranje e-Dnevnika u browseru, upisivanje informacija u taj dokument te za pisanje i pregledavanje Word i PowerPoint dokumenata. Dakle, minimum minimuma. Uvjet je da se mogu napraviti te radnje i da laptop obavezno ima predinstalirane Windowse. Naravno, cijena do koje je spremna ići je maksimalno 2400 kn. Sad, je li moguće dobiti za tako jeftine novce laptop koji obavlja lagane radnje sa predinstaliranim Windowsima + optički uređaj (CD/DVD)? Hvala
I opet, ni to ne postoji. Ne samo zato što su laptopi tog ranga nedovoljni i za najosnovnije, nego i općenito samo jedan laptop do te cijene ima Windows, ali nema optiku.-->
Citiraj:
Autor Brc Pregled postova
molim preporuku 17", za žensku (nije bitan dizajn), youtube/filmovi/serije/seminari[office] - ništ specijalno
HDD 500GB ili više, ne treba SSD
3000 kn
Radije nek kupi pošten 15.6". Za tu cijenu može dobiti samo 17.3" smeće.
Citiraj:
Autor Yoman Pregled postova
Pozdrav,
tražim laptop do 3000 kn. Laptop će koristiti cura za studiranje i multimediju (word, pdf, surfanje, youtube, face, filmovi, muzika).

Uvijeti su Intel i3, SSD 128-256, 15'' (ako možem FHD). Najvažnije da je bijeli. Grafika integrirana. Bilo bi ok da ima HDMI izlaz za spajanje na TV.
Ako i3 ne može u tu cijenu predložite nešto što je best buy.

Svi dućani dolaze u obzir, najbolje web shop s dostavom ili da ga kupim direkt u ZG.

Hvala i LP
Najvažnije je da takav bijeli laptop ne postoji. Ni blizu.

Citiraj:
Autor karabaja Pregled postova
Pozdrav,

kupujem starcima laptop. Skype za vidjeti unučad, Office, Facebook (za vidjeti unučad) , YouTube za vidjeti snimke unučadi, možda neki film, tu i tamo neke hardverski nezahtjevne igre (SimCity?)...

Našao sam ovaj (baš u ovoj temi) i načelno mi se svidio:

• Procesor: Intel Core i3 6006U 2.0GHz (3MB cache) Skylake
• Zaslon: 15.6" LED Full HD 1920 x 1080
• Grafički sustav: Intel HD Graphics 520
• Radna memorija: 8GB DDR4 2133MHz (2x SO-DIMM, max 16GB)
• Tvrdi disk: 256GB SSD

3.400 kn

Zanima me može li se, na uštrb SSD-a, jer ne znam koliko će ga oni utilizirati, za istu cijenu dobiti 17" FHD ekran s klasičnim HDD-om razmjerno istih performansi i kvalitete? Računam da je za starije oči veći ekran uvijek bolja opcija.
To je ok. Što se vida tiče, povećaj im prikaz u Windowsu i nemaš problema.

Citiraj:
Autor BsClocked Pregled postova
Mali updejt ipak cu malo vise izdvojit za ovo
Zna mozda neko kakve su brzine ovog ssd-a?
Sestra ima taj laptop. Unutra je ovaj SSD.
http://ssd.userbenchmark.com/SpeedTe...HMB128VBM4EWDL
Za svakodnevni rad svakako ne osjetiš razliku između tog i najbržeg na tržištu.

Citiraj:
Autor jurica_m Pregled postova
Dobra večer, forumaši. Ovako, treba mi laptop za mamu. Ona je učiteljica u razrednoj nastavi i u njezinu školu su sada uveli e-Dnevnik. Laptop bi joj služio za otvaranje e-Dnevnika u browseru, upisivanje informacija u taj dokument te za pisanje i pregledavanje Word i PowerPoint dokumenata. Dakle, minimum minimuma. Uvjet je da se mogu napraviti te radnje i da laptop obavezno ima predinstalirane Windowse. Naravno, cijena do koje je spremna ići je maksimalno 2400 kn. Sad, je li moguće dobiti za tako jeftine novce laptop koji obavlja lagane radnje sa predinstaliranim Windowsima + optički uređaj (CD/DVD)? Hvala
I opet, ni to ne postoji. Ne samo zato što su laptopi tog ranga nedovoljni i za najosnovnije, nego i općenito samo jedan laptop do te cijene ima Windows, ali nema optiku.
redscro je offline   Reply With Quote