18.09.2017., 14:31
|
|
Guest
|
MX-->MX400. Na toj kartici sam se najviše na igrao od svi kartica koje sam posjedovao.
|
Citiraj:
Autor syss
uvaženi kolega tu ću vas morat demantirati jer sam personalno prilikom kupovine aopen tnt2 m64 skupa sa kolegom na skladištu si nakalemio aktivni kuler sa pro ili ultra modela (ne sjećam se više) jer je ova imala pasivac, a pasivac je zadesio neku nesretnu dušu
ako se dobro sjećam 64 je bila memorijska sabirnica dok su pro/ultra imale 128 i zato se zvala m64.
|
Malo sam istražio, i čini se da smo obojica u pravu... Naime, izgleda da sve ovisi o proizvođaču i njihovoj dobroj volji

Našao sam hrpe M64 sa pasivnim hlađenjem, međutim bilo je i proizvođača poput Inno3D, MSI i/ili Manli koji su stavljali aktivno hlađenje na M64. Eto, imao si peh - da si kupio jednu od ovih kartica ne bi trebao skidati vent sa Pro modela
Inače, imam ovdje i "pravu" TNT2 Pro... Isti dizajn kao i M64, gotovo ih je nemoguće razlikovati! Vent na slici je originalan koji je došao sa grafom, ali sam ga u međuvremenu skinuo i stavio novog, te ga zalemio direktno u PCB. Zamjenski vent nije imao konektor, a nisam želio fušati sa izolir trakom ili selotejpom
Citiraj:
Autor maXonja
Uh, kad se sjetim da sam samo zbog GTA 3 umjesto Rive TNT2 M64 kupovao GeForce 2 MX200
|
Citiraj:
Autor SaleFFS
Ah da legendarna GF2 MX serija. Doduše ja sam nabavio MX400 verziju koja je u biti bila najjača verzija MX kartice. Išlo je GF2 MX 200-->MX-->MX400. Na toj kartici sam se najviše na igrao od svi kartica koje sam posjedovao.
|

Jednu od dvije (MX400) sam u međuvremenu ugradio, teško je povjerovati da ova jedna mala grafa ima gotovo jednaku snagu kao 3dfx Voodoo2 u SLI - u nekim slučajevima je i jača. Stavio sam je u jednu Pentium II, 350 mašinu baš kao alternativu V2 SLI paketu (za one igre koje rade bolje u Direct3D) i rezultati su pomeli Voodooice kao od šale.