Citiraj:
Originally posted by masni
di si to procitao da nema dobre matične za amd...??
|
Dobra maticna je sirok pojam, svatko ima razlicite kriterije. Npr. za mene je posebno vazno da nema zujalice na sebi. Time otpada veliki broj ploca na trzistu. Drugo ogranicenje je mogucnost nabave. Ovdje u CH je iz nekog glupog razloga nemoguce nabaviti Abit AN8 s Q-Otes-om, bilo u Ultra, bilo u SLI varijanti. S tim da mi je SLI ionako totalni visak. Mogao bih pokusati naruciti iz DE ali to komplicira stvari (pogotovo u slucaju reklamacije).
Ostaju mi neki Asusovi i neki Gigabyteovi modeli. E sad, ako idem na Venice onda zelim iskoristiti cinjenicu da se ne grije puno i hladiti ga pasivno (npr. Sonic Tower ili Scythe Ninja SCNJ-1000). Tu pocinju komplikacije. Gigabyte ploce navodno imaju problema s montazom takvih hladnjaka. Asus A8N Premium ima pasivno hladjenje chipseta, ali kad malo bolje pogledas review-ove i forume, ispada da se to "pasivno" hladjenje oslanja na puhanje s CPU coolera. Znaci da od pasivnog hladjenja nema nista. A u tom slucaju mi je svejedno uzeo AMD-a ili Intela. Ispada da u oba slucaja postoji problem pregrijavanja, u prvom slucaju je to chipset, u drugom procesor.
BTW, na nekim stranim news-grupama i forumima ima ljudi koji se zale na probleme s tom novom serijom Asus ploca. Radi se u raspadanjima RAID polja i sl. Te ploce kostaju dosta i za tu lovu ocekujem da rade pesprijekorno, a ne da strepim za podatke i sl.