Citiraj:
Autor Gabre
taj senzor ako sam pohvatao, HTC U11 stavlja kao prednju kameru, toliko o kvaliteti da bi bio kao primary zadnji senzor. Njima je bilo bitnije da pise 16mp, nego kvalitetan 12Mp senzor, za kojega su svi veliki graci shvatitli da vrijedi, cak i apple, i samsung, i htc, itd.
ali neeee, lg mora tuci po svome i sjebati.
|
Jasno ti je da nije sve do senzora. Bitno je i koje su leće, kako je optimizirano, koji je softver, otvor blende....U11 ima noviji senzor koji prima više svjetla ali na milijon reviewa koje sam pogledao ne dominira nad G6com već je negdje jedan bolji a negdje drugi. Recimo kod dinamičkog kontrasta U11 zaostaje dosta. Odličan primjer dobrog senzora i katastrofalne optimizacije i softvera su šaomijevi uređaji. Čak ni ovaj mi6 koji ima odličan senzor ne daje očekivane rezultate s kamerom. Ja sam dosta gledao te kamere kod mobitela a na kraju je ispalo da mi je ipak bitniji bolji i veći ekran, da se mob ne grije i da baterija traje. A to sve nudi G6 uz vrlo dobru kameru koja sigurno nije najbolja ali je dovoljno dobra. I što reći sada o senzorima. V30 će imati još manju veličinu pixela pa opet daje bolje fotke, kako smo vidjeli. Softver i veći otvor blende...optimizacija.
Međutim sasvim je izvjesno da veličina senzora ima veliki utjecaj na kvlaitetu fotki....Nokia 1020, 808 su imali koliko? 1/1.2"? Ali tako veliki senzor ne bi stao u današnje tanašne mobitele bez da se radi "kvrgica". A "tanko" se prodaje. Zaboli njih kaj gikčine hoće veliki senzor u kameri kad većina ljudi okida na tanke mobitele. I zakrivljene ekrane. Evo čak i V30 će imati zakrivljeno staklo (srećom ne i ekran).
Zanimljivo je da trenutno a vjeroatno i ubuduće nećemo imati flagship koji će raditi bolje fotke od 1020/808/950 društva (bome i G4 im je bio blizu). Zato mi tolko i fale stare nokie. Prije P9 sam htio uzet 950 (imao sam 925) al hebeš ga kad nije android i nema sve one appove koje trebam (mbanking itd).
Citiraj:
Autor android-split
Vec imamo T verziju, nece de vracat (slovima) unazad. Nikad nisam ima update koji je (slovima) isa unazad
To je mislim za dual sim. Oni sve kasnije dobijaju
|
U pravu si. Zajebo sam se. To je za DS verziju.
@devaa - probaj instalirat Pixel HDR+ v3.5 i stavi pod camera config: Pixel 2016 ZSL HDR. To sam dobio info s foruma di je link za donwload. Fotke su brutalne. HDR je blji nego na stock app. Okinuo sam par closeupova s bokeh fektom i kod stock camera appa se vidi lagana posterizacija na bluranoj pozadini dok kod pixela je sve normalno zamućeno u pozadini. Dost ekipe tamo je isto zadovoljno s appom. Ne kužim zašto LG ne napravi normalni postprocessing na appu. Sad na V30 su to bolje odradili odn. stock app na V30 manje pegla s postprocesingom pa su slike normalnije. Nije toliko kamera bolja koliko softver za nju, na V30.