Citiraj:
Autor xlr
Dslr
Ma no sikiriki, Tvrdi, samo taj jedan detalj sam imao potrebu istaknuti. Wide je los, ne trebas cropati da bi to vidio. Naravno, to se ne skuzi na ekranu moba niti nakon fejsbuk/instagram kompresije. Ocigledno su ga ispolirali u novijem modelu i to je okej.
|
Ha čuj, dobar, loš, zao. Teško je definirati što je loše. Da, ta wide kamera ima manji otvor blende, tak i tak je fake jel ima onaj lagani tunnel efekt na nekim fotkama. To je više onako, dodatni feature kojeg nismo očekivali a dobro dođe. Kažem, meni sve fotke na ovim novijim jačim mobovima dobro izgledaju i na kompu. Svi do jednog pokazuju mane malog chipa i otvora blende (u odnosu na prave fotiće) kad se slika zoomira. Ali zašto to raditi? U najboljem slučaju ćeš fotku s moba pogledat na kompu i to je to. Često nećeš ni to.
Kažem, ono što sam primjetio je da G6 glavna kamera voli malo jači kontrast namjestiti i ponekad se vidi kao neki posterize efekt (ali samo kod velikog povećanja slike). Boje su super i detalji. P10 mi je pak malo čak podsaturirao i dinamički raspon nije bio bajan, ali opet bokeh je bio bolji nekako. S8ca (istina opalio sam samo par fotki) voli jaču oštrinu. Ali to je opet subjektivno sve. Meni je to sve dobro.