View Single Post
Staro 12.09.2017., 11:30   #1
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
Kompatibilnost komponenti?

Bok ekipa, pokusat cu objasnit problem koji imam (PONEKAD) sa svojim kompom...

1. Naime, prilikom paljenja nekad ne registrira disk tj kaze no operating system installed ili tako nesto pa ne mogu uci u windowse. U BIOSu normalno vidi disk.
2. Nekad pocne dizat windowse pa dobim onaj svjetlo plavi ekran di kaze da je something went wrong i restarta mi komp, nakon toga obicno pokusava automatski napravit reparaciju windows il tako nesto...
3. Nekad pak udje u Windowse ali se odma vidi da nesto ne stima, sve je uzasno sporo i zamrzne se. Nakon restarta obicno ide opcija 1 ili 2.

Vecinu vremena doduse (npr 9 od 10 paljenja) se upali normalno i radi SAVRSENO. Satima. Kolko god treba.

Jedino rjesenje za probleme 1, 2, i 3 je vadjenje baterije sa maticne. Nakon sto se vrati baterija, u 100% slucajeva proradi i ciklus krece ispocetka.

E sad, probao sam bez ikakvog overclocka, nema razlike. Pada mi na pamet da se maticna ne voli sa ramima ili je mozda sama maticna u banani. Mozda se ne voli sa SSD diskom kojeg sam pokusao ustekat na sve moguce SATA utore i nista nije pomoglo. Imao sam i druge nonOS diskove koje sam na kraju skroz maknuo ali 0 bodova.

Kako bi vi dalje pokusali sa ovim problemom? Koje su sanse da su problem zapravo windowsi pa da probam novu instalaciju? Win 10. No nekako mi zbog opisanog 1. problema to nije izgledna opcija.

Ideje?

Zadnje izmijenjeno od: Astral. 12.09.2017. u 11:37.
Astral je offline   Reply With Quote