Bok
U konfiguraciji koja nece sluziti za igre, nece biti overclockirana, vec ce joj glavni zadatak biti da radi 24h i da se pri tome sto bolje nosi s vise istovremeno otvorenih programa - isplati li se ici na Pentium D opcenito, a zatim i na konkretni model (820)?
Ostatak bi bio Asus P5LD2, (Intel 945P), 2 x 512 DDR2 Kingston Value, Hitachi 250GB SATA II, Sapphire X550, Zalman 7700AlCu, Enermax Noisetaker 420W, Antec P180.
Jel ima netko konkretnih iskustava kako se Pentium D ponasa u praksi? Kako stvari stoje sa zagrijavanjem?
Inace dugo sam bio sklon ici na neki Venice, ali sam se nekako razocarao s plocama za AMD-a. Kao prvo, sve bolje ploce mi djeluju kao stvarane iskljucivo za gejmersku populaciju i ekipu koja trazi ekstremni OC, dok je sve ostalo u drugom planu. Kao drugo, uz skoro sve ploce dolazi zujalica na chipsetu, a na onima gdje ih nema postoji opasnost od pregrijavanja (barem prema onome sto sam mogao procitati po raznim forumima, itd). Inace Venice ima veliki plus zbog manjeg zagrijavanja, tu bih cak isao na pasivno hladjenje s nekim hladnjakom poput Sonic Towera ili sl (izmedju ostalog zelim i tih PC).
Ovako ispada da se moram odluciti izmedju "defektnog" procesora (Intel) i "defektne" (AMD-nf4) maticne. :-) Kad li ce Intel poceti proizvoditi chipsete za AMD procesore? ;-)
A mozda sam si ja sve to samo umislio, mozda mi je svejedno uzeo jedno ili drugo? :-) Sto vi mislite o svemu tome?
Hvala i pozdrav.