U početku i bila priča da će se ovaj EP iskoristit za promoviranje mlađih snaga, vjerojatno se na valu dobro odigranih OI odustalo, ili zbog ovih odustajanja igrača, iako u to ne vjerujem. Išlo se ovako, pretrpjelo neuspjeh i to je to.
Sljedeće natjecanje ako se plasiramo je tek za 2 godine, a OI za 3 godine.
Tribamo sad napravit rez i po pitanju struke i po pitanju igrača.
Po pitanju struke, za Asu mislim da je dao svoje. On je solidan trener za neke domaće-regionalne okvire ili one hit wonder kao na OI. Dugoročno nije rješenje. Nije bez razloga svaku eliminacijsku utakmicu izgubija, 3 puta je vodija reprezentaciju i 3 puta je pao na ispitu zrelosti. U klubu isto, Cibona je igrala Euroligu svaku godinu, a čim bi došla u eliminacijsku fazu za nju bi to značilo eliminaciju. On je košarkaški Ćiro Blažević, elokventniji doduše, ali najveći forte mu je galvaniziranje ekipe šta može proć na kratke staze, i to ako se ima sreće.
Na nesriću, mislim da nam je trenerska struka u rasulu, nemjerljivo gora nego stanje u igračkom smislu. Neman pojma šta je rješenje, upitno je kako uopće dovest kvalitetnog stranog trenera ako su svi pod dobrim ugovorima, a od domaćih jedino Skelin iz Splita ima potencijala, ali daleko od toga da se etablirao i dokazao da je spreman za tu ulogu. Mada, možda ga i pripremaju obzirom da je pomoćni trener.
Po pitanju igrača, vrijeme je da se zahvalimo Ukiću, Simonu, Popoviću, Žoriću i Tomasu . Napominjem da su neki od njih odigrali čak i dobro(neki i katastrofalno), ali godine su neminovne tako da računat na njih nema zbilja smisla. Samo će zauzimat mjesto mlađima.
Potencijal je neupitan, imamo Bendera, Zubca, Žižića, Hezonju ako se trgne, Prostrana, Arapovića. trebamo isprofilirat domaćeg playa nekako, makar na silu, i uz Bojana, Šišija i doprinos Bilana, Planinića ili još nekoga sa strane ako sam zaboravija, mislin da imamo dovoljno igračkog baruta.
Treba samo neko ko zna sa takvim igračima, neko ko će to posložit, usmjerit i stvorit ekipu od njih.