View Single Post
Staro 29.08.2017., 16:04   #20
trex
Premium
Moj komp

trex's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor maXonja Pregled postova
Dodatak na ovo:
https://www.youtube.com/watch?v=1AcEt073Uds

Volim ovog lika, volim i kako kenja po appleu
Da, to bi trebalo biti obavezno štivo za bilo koga tko zna engleski i ima pitanja tipa reflow ili reball.

Dodatak:
Ako postoji problem u kuglama na spoju ploca-chip - kvalitetan reflow će to pokrpati jednako kao i reballing.
Louis kaže da je to svega u 1% slučajeva a ja kažem da je ipak mrvicu više.
Problem je što će taj reflow pokrpati privremeno i ako postoji problem na relaciji supstrat-jezgra, a "privremeno" često nije termin koji se mjeri protekom vremena nego brojem ciklusa hlađenja i grijanja.
Onda imaš laptop koji radi i za kojeg ne znaš hoće krepati za 1 mj. 2mj. ili je problem riješen kako treba.
Ali pošto kod nas dosta ljudi "zakrpa" samo da proda - to se često radi.
Jedino pravo rješenje je NOVI chip s kuglicama.

Ja se kladim da nvidia i AMD dobijaju dio kolača od proizvođača laptopa što su uspjeli napraviti takve chipove. Jer činjenica je da se rijetko kada to desi unutar 2 g. koliko vrijede jamstva i da je jako pouzdan mehanizam planiranog zastarjevanja. Da su išli ugrađivati self distruct timer u laptop, to bi netko kad tad otkrio i izbila bi afera kao dieselgate a ovako svi osim kupaca trljaju ruke jer se ništa ne može dokazati.
Najsmješnije je to što će većina kupaca opet uzeti laptop od istog proizvođača iako mu je prijašnji riknuo od takvog problema.
trex je offline