View Single Post
Staro 27.08.2017., 16:30   #7
jp_rv
Premium

Datum registracije: May 2014
Citiraj:
Mikrotik može sa (istina single chain) ac wirelessom dobit za kakvih 350kn.
Za 600kn ima triple chain ac outdoor, ako mu ne treba hrpa lan portova.
A ovo pokrivanje s vanjskim antenama znači qrčić za mobitele, koji vide AP, al' ne mogu dobacit nazad do njega.
Ti problemi se drugačije rješavaju, a ne sa antenama od pol metra.
za 350kn može kupit AC router koji će njegovim turistima - čemu točno služit? drugo, to nisu dual band uređaji, to je uređaj koji radi ILI na 2.4 ILI na 5 ghz. za dualband router koji će istovremeno radit na oba banda iskeširat će malo više para.

i ovo zadnje - nisi skroz u pravu. signal do telefončića i sličnih govanceta ćeš progurat sirovom snagom. jebesemeni da imam dobar signal na routeru, bitno mi je da imam dobar signal na mobitelu/laptopu. time dobijem brži link, a to šta će uplink crkavat na 200kbita, dok god uredno radi jutub, sve 5. i to je bitno u 99% slučajeva.
ja s terase hvatam nekoliko mreža od kafića i općine koji su 600-700 metara od mene i oko 30tak metara visinske razlike. laptop se uredno spoji i downlink ide po 4-5-6 mbita. to su redom AP-i s jakim antenama (5dBi high power AP od zyxela) i routerboardovi sa ogromnim omni antenama. ja se fino spojim sa dobrim signalom i downlink radi,a uplink umire zbog lošeg signala od mene prema ap-u. umjesto da imam simetrično 0.1mbit, imam 5-6mbit downlink i 0.1mbit uplink. i istu stvar ćeš napravit sa high power routerima doma. dobacit ćeš jak signal do mobitela. koji će brže otvarat stranice. a uplink ko ga yebe ionako.

IMAM kod sebe i sx763 u jednom stanu, i rb941 u drugom. oba na istom katu. sx je u špajzi, rb na hodniku. sx hvatam u garaži, na cesti, u dvorištu... rb tek kad dođem pred ulazna vrata.
jp_rv je offline   Reply With Quote