Citiraj:
Autor The Exiled
Ovo pokazuje koliko je Vega zapravo (ne)efikasna arhitektura. Između ostalog prisiljeni su koristiti iznimno skupi HBM2 sklop, da potrošnju ionako rastrošne kartice dovedu u koliko-toliko "podnošljivo" stanje. ~175$ za HBM2 na ~399/499$ karticama + dodatno divlje cijene radi kriptovaluta + trenutno samo jedan proizvođač/dobavljač za HBM2. Možda ne bi bilo loše da su izdali samo pro/workstation kartice, jer Vega nakon godinu i pol kašnjenja nema desktop-gaming/mining računicu kak-god da se okrene.
|
Gaming verzije vege su neefikasne jer su nasvirane do kraja, a gf 14nm lp proces je zamisljen za mobilne stvari, kad mu se ide dizat napon da bi se dohvatili taktovi s kojima mogu u igrama konkurirat nvidiji efikasnost pada u podrum.
Vega je primarno workstation gpu
Mi25:
Citiraj:
Up to 82 GFLOPS/watt FP16 or 41 GFLOPS/watt FP32 peak GPU compute performance.
With up to 82 GFLOPS/watt FP16 or 41 GFLOPS/watt FP32 peak GPU compute performance, the Radeon Instinct MI25 server accelerator provides unmatched performance per watt for machine intelligence and deep learning training applications in the datacenter where performance and efficient power usage is crucial to ROI. 4 The MI25 also provides 2.5 GFLOPS/watt of FP64 peak performance.
|