Citiraj:
Autor Colop
Hvala ti puno na pomoći.
Ovaj model kojeg sam stavio mi je upao u oko sa cijenom, koja je bila jako dobra u odnosu na hrvatske cijene.
Imam par dilema koje nisam ni sam siguran.
1) BMW 3 ili Passat?
Auto se kupuje na tvrtku, znači služi za posao.
Passat mi je veći, pretpostavljam da su troškovi održavanja manji.
Iako zanimljivo, na auto scout mi se činilo da su passati barem 2-3 k eura skuplji.
2) Benzin ili dizel?
Prolazim do 15 km godišnje.
Vidim po EU da su počeli zabranjivati dizelasima ulaz u gradove?
3)automatik ili ručni mjenač.
Vozio sam BMW peticu sa automatikom nije mi se svidio baš. Passat vozio sa DSG, nekako mi je kilav.
Prednost ručnog mi je nekako feeling šaltanja, manje troši i manje je osjetljiv.
4)kako kupujem prvi auto nakon 14 godina što je od opreme ono bez čega se ne može, tj pomaže jako u vožnji? Ksenoni, tempomat definitivno moram uzeti.
Poslano sa mog EVA-L09 koristeći Tapatalk
|
Moderni automatik troši manje od šaltunga, puno ga je ugodnije voziti i bolje čuva lamelu. U obitelji imamo 318 sa automatikom i taj ZF mjenjač sa 8 brzina je perfektan. Vozio sam 318 sa šaltungom i ne može se usporediti sa automatikom. DSG je isto vrhunski mjenjač ali svaki moraš neko vrijeme voziti da se upoznate. O opreme: ksenoni obavezno, bolja sjedala i šaltanje na volanu poželjni.
Pitanje nevezano za bmw: Kupujem gume za Vitaru i u knjižici su upisane 2 dimenzije. Jedna je preuska i ne sviđa mi se estetski, druga je šminkerski široka ali pati funkcija. U gradu sam vidio jednu sam dimenzijom između ali je uvezena iz SAD. Ako se dobro sjećam, dodatna dimenzija se upisuje na tehničkom. Dali oni imaju neki katalog sa dimenzijama za određeni model?