View Single Post
Staro 18.08.2017., 18:33   #710
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
r
Citiraj:
Autor BladeRy Pregled postova
Kartice su se grijale i throtlale. Al su ljudi otkrili da mozes spustit power limit da ne tuce u nebo i nema throtlanja. Zar to nisu mogli napravit tvornicki?

Briga me i za crvene i zelene, al ako je jedna plug and play a druga plug n play n downclock n shit. Lako je nama govorit, 90% nas ovdje zna clockat/downclockat hardware i dijagnosticirat svasta. Sta je sa obicnim kupcima?

Da smo kupili auto/tv/mobitel/whatever i da se pregrijava ili throtla i da ti netko kaze, pa downclockaj to, poslao bi ga i ja i ti u 300pm. A da on napravi posten proizvod?

Cinjenica ostaje da je prica vege kao konkurencija 1080 cista glupost. Em su 16 mjeseci iza nvidije, em trosi vise, vise se grije, bice i skuplja izgleda, a nit ne minea kao sta su se ljudi nadali.

Koja je realna prednost vege onda? Ako 1080 radi sve sta i vega al sa manjim troskom.
Pa kažem ti one su kao takve i recenzirane tj. to je ispravan proizvod. Dobiješ ono što platiš. Kao što je onaj jedan forumaš govorio (ne mogu se sad sjetit imena) da throttlaju, no AMD nema boost tehnologiju kao nvidija (koja je u tome dalje ošla). Znači garantira ti se base clock, a boost je bonus ovisno o situaciji. Znači radi se o tome da nvidijin feature (boost 2.0 ili 3.0) namećete amd-u kao standard tj. kao nešto "ispravno" po njemu.

Uglavnom taj forumaš je tvrdio da mu polarisica throttla ispod base clocka, pa je na kraju ispalo da je iznad base clocka. Pa kad nije boostala "do kraja" tvrdio je da je neispravan proizvod. Onda sam mu našao njemačku recenziju u kojoj su pedantni švabe testirali boosteve (min i max) u svakoj igri pojedinačno unutar kućišta (R5) i gdje je u bobu imao identičan boost kao i oni u toj igri. Znači to je ispravan, as is proizvod i one su kao takve recenzerirane i dobile dobre reviowe. Konkretno prve custom RX 470 su day one sa "turbo" tj. "gaming" modovima bile al pari ili ispred (ovisno o modelu) referentnih gtx 970 (kojih doduše nema u real life).

Zaključno, polarisice su kao takve išle na gtx 1060 modele sa svim tim tehnologijama (znači štajaznam 1200-1300mhz vs 1900mhz) i većinu vremena prije mining groznice bile bolja kupovina (u početku malo sporije, kasnije malo brže + sve više jeftinije)

Zadnje izmijenjeno od: Manuel Calavera. 18.08.2017. u 18:41.
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote