View Single Post
Staro 14.08.2017., 12:10   #51
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor ShebY Pregled postova
Jel to znaci da si uzeo ryzena kad posao trpi? Nhf ne trollam, bas me zanima.
Mogao bih ti pokazati i R1 racun s kojima su me neki eminentni clanovi foruma ucjenjivali da ce ga objelodaniti. Da tek vidis koliko ostalog AMD hardvera imam po uredu, vjerojatno ga vecina forumasa nije niti vidjela... Ne zajebavam se.

Ali konkretnije, klijent u Kanadi, odusevljen prvim Ryzen rezultatima, nabavio solidnu kolicinu R7 1700 i bez konzultiranja s cijelim razvojnim timom poceo vrtiti softver gore (moj dio je relativno malen, ali eto, na kraju se ispostavilo, "odgovoran" za rusenje).

I sad ti njemu objasni da nisi kriv. Cekalo se jedno mjesec dana da GMP sluzbeno objavi da postoji neki zajeb. Migrirali su s nekih Xeona v2 i rezultati su bili 40ak% bolji a platili su cijele strojeve koliko su platili samo Xeone (tako nesto, mozda malo pretjerujem, ali nije daleko od istine). Jebiga, nazalost, dogodilo se to da nakon 5-6-7 sati racunanja stvar jednostavno prdne sama od sebe. Znas kako je super debugirati masinu preko pola planete koja postane neresponzivna.

Cak bi problem bio manji i "nebitniji" da se zadrzao na Linuxu, ali kao sto sam napisao, pogadja i W10@WSL, Linux i BSD. Da, AMD *tvrdi* da je sve super&sve za pet na Epycu, ali kao sto sam rekao, ne dajes puno povjerenja ljudima nakon faila koji em nije objelodanjen (osim, kao sto rekoh, Hawker nema erratu koju nam ne zeli pokazati), em pravis ljude idiotima sa izmisljanjem imena za bug, em neki ljudi koji se kao razumiju u to tvrde da je problematicni stepping B1 (imas na linkovima pa prokopaj detalje, mozda nije taj) identican i na Ryzenu i na Epycu.

Kao sto su svi ovdje lijepo zakljucili - pa tko bi kupio nekakve n-jezgrene grdosije da mu stoje u idleu? Tako se ekipa "polakomila" i dosla do tog buga. Ni prvi, ni zadnji. Popravit ce se ovako ili onako, mozda lakse (softverski), mozda teze (nova revizija cipa, a vi koji imate staru jedite kurac). Sasvim nebitno, ali ce biti zanimljivo kako ce to utjecati na AMD, prodaju i sve ostalo kasnije. Bitno je da problem postoji, da je puno veci i kompleksniji nego sto je mozda na prvu izgledao, da AMD muljari jer ocito problem nije tako trivijalan i ocekivan (valjda ni ti "upuceni" nisu vise upuceni), a da forumski shizofrenici dozivljavaju tantrume kada se to spomene.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote