Citiraj:
Autor Master_Hrc
Zanima me jedna stvar. Sve cesce mi se desava na autoputu da se ekipa vozi u lijevoj traci i to pod 1. nikoga nema u desnoj, znaci nikoga ne preticu i pod 2. ako je recimo u desnoj guzva onda svi odu u lijevu i desna postane brza. Uglavnom kako god bilo ja ako u tim situacija ostanem u desnoj onda sam brzi od ovoga u lijevoj. Bio sam uvjeren da se ja u desnoj ne bih smio voziti brze od nekoga u lijevoj, kao i to da se ovaj u lijevoj nebi smio tamo voziti ako nekoga ne pretiče jer je lijeva traka za preticanje a desna za vožnju. Tom analogijom ako je autocesta prazna vozac bi se trebao voziti po desnoj.
Gledao sam malo: https://www.zakon.hr/z/78/Zakon-o-si...eta-na-cestama
ali tamo uopce nisu definirane ove stvari o kojima pricam. Da li mozda netko zna da li su uopce ove stvari definirane negdje u nasem zakonu?
Zasto vas to pitam, naisao sam na "specijalca" koji je u meni izazvao rage kad sam vidio da se vozi po dvije trake da ga netko valjda po desnoj ne prođe...
Imam vozačkog iskustva ful puno, najviše sam se vozio po Austriji i moram priznat da tamo nisam doživio ove stvari...
|
tak je meni neki sugavi slovenac blokirao desnu sa nekim biciklima i ne mrda, iako prije toga jedno 10 auta je proslo. nadam se da se negdje posteno polomio s tim biciklom...btw, obje trake su isle 20-30
Sent from my MHA-L29 using Tapatalk