Citiraj:
Autor devaa
Ja blic ni ne koristim.. A mob radi dobre fotke samo treba malo imati i pojma o sucelju kameru.. Nego killuminati usporedbe radi obicno sam na 80% baterije bio sa 2h i 30 min SoTa sad sam jedva na 1h i 20min tak da nisam sretan novim updateom.... No vidjet cu kroz par dana.
Powered by LG G6
|
da budem iskren, nisam pretjerano pratio sot, zadnji je bio 6h37min, tako nekako je bilo i na zadnjem skrinšotu tu u temi, post #1140.. punio sam ga zadnje jučer ujutro, nakon cca dan i pol sam ga opet uštekao danas.. tek sam dva-tri dana na V10T, ali koristim ga uglavnom na sličan način kroz dan, pa nisam primjetio da sam se morao ranije nego inače prištekat na punjač.. obratit ću pozornost baš, sad sam ga skinuo s punjača..
Citiraj:
Autor devaa
Ne znam koliko citam komentare po nasim i stranim forumima ekipa ocekuje takve fotke... Kakva je cuda fotograf national geographica opalio prije 3 god sa iP 5s covjek nebi vjerovao, puno toga je i u osobi iza kamere...
Powered by LG G6
|
imho, očekuju previše, mislim da nema potrebe posebno objašnjavat razlike između dslr/mirrorless aparata s kamerama modernih smartfonova.. kvaliteta fotografije, optika, sam senzor i njegova veličina, rezolucije, izmjenjive leće, dinamički raspon, boje i sto čuda su zasad još debelo na strani ozbiljnih fotoaparata.. opcije tipa slow-mo, time-lapse, kojekakva čudesa, sharing, dimenzije, težina, panorame, 360° panorama, mogućnosti instant editiranja itd., su na strani telefona.. da ne spominjem koliko je smartphone limitiran debljinom i veličinom u pogledu fokalne duljine, većeg senzora/leće..
u svakom slučaju, još nije došlo vrijeme da smartphone u potpunosti zamijeni ozbiljan fotić, a lako moguće da ni neće.. da frajer dođe snimat, ne znam, svadbu s nekim mobitelom, taman da je zadnji flagship, kaj bi mu čovjek rekao? osim nogom u guzicu.. 😀
s ovim zadnjim se slažem u potpunosti, džaba vrhunska tehnologija ako ju korisnik ne zna iskoristit, nema smisla za kadriranje/zlatni rez, editing i kaj ja znam kaj sve ne.. danas su svi fotografi, a sve se svodi na point'n'shoot, instagram fotografi kak ja znam reći..