View Single Post
Staro 08.08.2017., 11:55   #10
Beno
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Aug 2017
Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
To je bar lako, dovučeš Lan kabel gore i staviš neki AP / Router koji ima više Lan portova,
recimo TL-WR841/842/843, konfiguriraš ga kao AP vulgaris ...

Međutim spominjao si da bi htio dovuči i IpTv za Set-Tob Box, za njega riješiti bi trebao dovući dodatni Lan kabel (ukupno 2) ili da ovog jednog "podijeliš" na dva 100 Mb linka ...
Pričali smo o tome više puta pa potraži, u osnovi 1. Lan kabel je po standardu 1-2 i 3-6 sa odg. bojama / paricama a 2. preostale parice krimpaš u drugi konektor isto 1-2 i 3-6.
Samo obratiš pažnju po kojim paricama si šta "poslao" prilikom spajanja.
Set-Tob Box obično traži direktni spoj na gl. router na Lan3 ili Lan4.

That's it
Ipak mislim da je ova opcija koju predlazes Nikky ipak bolja sa routerom to rjesiti ,samo sto bi ja recimo ipak uzeo ovaj bolji sto ima u sebi 1gigu TP-LINK TL-WR1043ND WiFi router 2.4 GHz 450 Mbit/s brzine preko lan kabla,mislim ako uzimam onda cu odmah uzeti na mozda malo duze staze s tim sto bi mozda ovaj tp router ipak stavio dole u prizemlju a ovaj sad sto je dole experia v8 stavio bi gore ,dhcp bi mu iskljucio ,staticku adresu dodijelio i wifi bi ostavio naravno stavio bi na drugi kanal ,mislim da je ovo ipak najbolja opcija , e sad to je ja mislim da li je ovo sve ovako u redu molio bi za odgovor....
Beno je offline   Reply With Quote