View Single Post
Staro 04.08.2017., 14:27   #40295
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor xlr Pregled postova
Kud se vozis da ti trebaju XT kocnice? Ako se ne varam ti si uzeo ovaj bajk?
https://www.bim-bike.hr/proizvodi/kt...964-29-30-brz/

Ako je taj, on ima dosta dobru pogonsku opremu. Razmisli o opciji da pogazis te kocnice do kraja, a kao upgrade se fokusiras na lakse kotace. S njima bi dobio startniji i laksi bajk po cijeni upgrejda kocnica i diskova.

A sto se kocnica tice, ovo je bilo moje iskustvo i sumnjam da bi bio zadovoljniji da sam uzeo XT ili nesto jace.. u vrijeme kad sam to kupovao imao sam vec spimpan bajk i utukao sam para i para, vise se vozilo i to je to
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?p=3057226

Je to je taj, ma ima super opremu sve je Deore / Deore XT samo ove kočnice Acera me bodu u oči, nisu loše, al ovi diskove su se počeli pigat i baš me živciraju, a i same kočnice su budget. Ja bi si ih ostavio za backup nebi ih htio gazit sad namjerno dok se ne istroše do kraja još su uvijek praktički kao nove pa lako ako će nekad zatrebat montiram, to je najmanji problem. No sad bi htio baš izmjenit, no kolega Vuco me sad bacio u dilemu oko odabira

Ma jasno mi je to, zasad sam zadovoljan sa gumama i težinom, zasad nebi njih mijenjao. Eventualno šta je kolega Vuco sugerirao da idem tubless to sam i sam razmišljao, ne znam kolko to košta ta tekućina i ventil uopće nisam gledao.

Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Slažem se.
Ja uvijek kažem da se na kotače, kočnice i amortizere se uvijek isplati uložiti pare .
Kotači skidaju masu i daju nove feature (tipa tubeless), kočnice zaustavljaju, a amortizeri/vilice povećavaju kvalitetu vožnje. Na kraju, te 3 stvari te i čine bržim/sigurnijim na stazi, a sve ostalo je skoro pa minorno.

Ovo za tubless sam gledao to ću još vidit zanimljiva stvar neku tekućinu ubace unutra i promjeniš ventil i imaš gumu bez zračnice.

Zadnje izmijenjeno od: Thermaltake. 04.08.2017. u 14:39.
Thermaltake je offline   Reply With Quote