04.08.2017., 13:58
|
|
1
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Autor Vuco
Sad sam malo gledao, na bike24 su SMRT-99 oko od 380-410kn bez poštarine, a on od tamo nabavlja dijelove više manje. M8000 su 1340kn komplet bez rotora na istom site-u.
Osobno, mislim da ideš u ekstrem sa rotorima i kočnicama, no tvoj odabir. Nemam iskreno neko pozitivno mišljenje o Shimano SLX diskovima jer su mi to jedini diskovi koji su mi se "prokurili" (a imao sam Superstar, Avid G2 i G3). Jedina im je prednost cijena. Kod SMRT-99 nije niti to prednost.
Ja bih prije išao na kombinaciju Magura MT5 koja je na bike-discountu 173€. Magura HC diskovi su 41€ u setu. Ako kočnice dođu ispravne (nije niti Shimano ništa bolji oko ovoga), možeš pregrmiti velike ručice (iako, kao da sam vidio da im i one-finger ručice za kupiti!?), imaš klasu-dvije jače kočnice čiji je jedini problem što pakne odlaze brzo (13-19€ su nove). Ali po kočenju su pri samom vrhu. Imam doma par na bratovom biciklu (ja osobno vozim Shimano Zee).
Carina za shipping iz Kine je realna za očekivati, pogotovo za ove veće cifre. To je uvijek lutrija, dok za 100kn više nemaš te lutrije i imaš garanciju koja funkcionira.
Opet, ako si rekreativni weekend XC warrior po Jarunu i Dotki, set Deore kočnica sa istim rotorima je uvrh glave. S druge strane, sa MT5 kočnicama imaš skoro najjaču kočnicu na planeti.
|
Šta ne spada SM-RT99 pod XTR, a ne SLX ?
Sad imam RT54 koji su ko od filc papira zakočim par puta već je izvitoperen sav. Kočnice su mi Shimano Acera M396, ne kažem da su loše, al su budget ,a kočnice su mi bitne i nebi htio imat Aceru na svom bajku definitivno.
Budem vidio za ove magurine, ma ne znam ja sam si tako neki upgrejd imao u planu, no ništa finalno još nije budem risrč još nabacio svakako.
|
|
|