Citiraj:
Autor Master_Hrc
Da ti budem iskren, meni uopce nije jasno kako netko s barem gramom razuma moze postaviti ovakvo pitanje....ajde da si iz najvece vukojebine pa bih jos i razumio, ali da si vani ma i 15 dana bi reko covjek da si nesto pozitivno pokupio.
Primjerice Peking, s obzirom da ima 5 milijuna ICE automobila, napravili su usporedbu da jedan dan proveden tamo je kao da popusis 2 kutije cigareta dnevno...pa sad dalje ici objasnjavati benefite elektricnih automobila je stvarno suludo i ne bih se spustao na tu razinu.
To nema nikakve veze s tim da smo mi kramp od zemlje di si 60 % ljudi nemoze priustiti ljetovanje na obali a kamoli ovakav auto/gadget. Usporedbe s bilo kojim ICe autom isto nemaju nikakvog smisla.
Nadalje, prica se o zagađenju u proizvodnom procesu, pa naravno da ima zagađenja ali kako ce vrijeme odmicat tako ce i to ici dole. S tim da ne spominjem da nema otpada u vidu ulja, filtera zraka/goriva....Ni meni se ne sviđa unutrašnjost ali who gives a shit..daljnjim razvojem ce se sigurno mijenjati unutrašnjost.
Ovo me podsjeca kad je među prvima HTC desire izašao, pa ga je ekipa pljuvala, em ima malu memoriju, em ovo, em ono...A to je bio tek pocetak...pa vidite koje strojeve danas imamo a cak nisu ni flagshipovi
Tako da ovu teslu treba shvatiti kao pocetak komercijalizacije el. auteka jer to stvarno i je....i to je po meni velika stvar, naravno pozitivna... 
|
uzeo si Peking za primjer. Pa to je valjda najgori grad na svijetu po pitanju zagadjenja (ne, ne samo zbog auta, to ti je valjda jasno) a kakve aute tamo voze, kineske proizvodnje, zadnje smece po pitanju svega, pa tako i zagadjenja.
Zivim u gradu sa 6,5 mil stanovnika. Kvaliteta zraka? super. Iskreno, manje smrdi nego u Zagrebu. Zapravo, smrdi definitivno manje, u zagrebu sam se davio u vecernjim satima zimi, ili kada je veca vlaga, ovdje toga smrada nema.
a auti isto nisu neki zadnji krik tehnike, masovno ogromni potorsaci, pljuju benzin na auspuh, ameri, jel....
nemam ja nista protiv el auta, dapace.
Ja osobno bih poludio da moram misliti stalno koliko imam struje, i da moram traziti utikac svuda, i da ne mogu kad zatreba zapalit 200km bez brige negdje.
Ja putujem svaki dan na posao 25km u jednom smjeru, plus ostale obaveze, i skupim dnevno minimalno 60-70km. A to je da ne prdnem nikuda. I onda mi dodje da moram zbog posla opalit 100km na neki sastanak. A ja bateriju napunio prije 3 dana i imam za 50km struje jos.
dok se ne rijesi mreza punjaca koji ce napuniti auto za 15 minuta, ili barem dobiti 200km za 15-20min punjenja, meni nije interesantan.
iskreno, puno veci napredak i dobit za okolis bi bilo uvodjenje malih benzinskih motora euro norme 6 ili vise
ameri pricaju o ekologiji, a istovremeno prakticki nemas za kupit auto ispod 6 cilindara i 200ks koji trosi 15l na 100 minimalno.