Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.08.2017., 15:20   #30853
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Lak Pregled postova
Bit ce financija iz EU fondova.
Ako su u igri njemacka, norveska i takve zemlje koje zagovaraju prelazak na struju i zabranjuju kroz par desetljeca prodaju benzinaca i dizelasa, mozemo ocekivati da ce iste poticati ulaganja u elektricnu mrezu, a zato i jesmo u EU, za dobrobit svih
Uzmimo u obzir da njemacka 2040. zabrani prodaju benzinaca i dizelasa, zar mislite da do tada nece vec postojati rjesenje kako i gdje nabaviti struju za veliki broj vozila plus sve sto se danas napaja...druga stvar je koliko su nasi birokrati sposobni i voljni iskoristiti EU novce kojih ce sigurno biti za takve projekte.

Prije 10 godina nitko u vecoj mjeri nije pricao o nekakvoj Tesli, a evo kako to danas gazi naprijed.
Tehnologija se s vremenom sve brze i brze razvija, a da se rodi jos jedan Tesla, gdje bi tek onda bio kraj.

Musk ce poduplati broj superchargera do kraja 2018. a i prelaze na ugradnju solarnih kolektora na svim superchargerima.
Malo je "economy of scale" problem.
Da se napravi stotinjak puta više chargera, tj. da teoretski svako parkirno mjesto opskrbiš chargerom, opet imaš probleme opskrbe, proizvodnje, trajanja itd.
Tesla ništa posebno nije doveo u igru osim što je postalo glasnije. Na stranu što postoje i veći proizvođači, sama Tesla mi je osobno i dalje neupotrebljiva (kao i sam kocept EV-a).
A EV može zaživjeti kad postane realna opcija tebi i meni, ne pojedincima. Znači, ne kao treće ili možda drugo vozilo već i kao jedino. A to još ne vidim.