Tema: Automobili
View Single Post
Staro 30.07.2017., 15:00   #30724
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Sve stoji kad pogledaš sa stajališta svojih potreba, ali mi i dalje nismo sredina koja će biti adekvatna za korištenje E-auta na način na koji smo navikli koristiti tradicionalne automobile. Ne vidim to u idućih 10 godina. Nadam se da sam u krivu.

Očekivao sam da će Tesla dosad ponuditi vozilo adekvatno gradskom prometu, nekakvog konkurenta BMW-ovom i3, i čudi me da se to toliko čeka.

Ako BMW može za svoj i3 s 33 kWh baterijama i s oko 180 km autonomije tražiti 40-ak tisuća $, onda Tesla ovdje definitivno ima prostora za manevar.

Ako model 3 košta 35 000 $, ima 75 kWh baterije i doseg od 300 km, ne vjerujem da je teško napraviti nešto od oko 4 metra, s 40-50 kWh baterijama i dosegom od bar 200-250 km.

S tim potezom stavili bi još jedan čavao u lijes tradicionalnim automobilima. Vjerojatno naftna industrija stoji na putu tome.

Korištenje takvog e-auta traži jako pažljivo planiranje svakog puta. Mobitel zaboravim ponekad napuniti preko noći...kako neću auto zaboraviti

U domaćim okvirima zasad ne vidim budućnost da e-auti postanu svakodnevica, prevelik je to skok za domaći mentalitet. Sve razvijene države su imale lagani prijelaz na hibride, pa tek onda na električne, da se ljudi pripreme i naviknu na to što nosi električni pogon...

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote