Evo još jednog kojeg će trgovci (ako već ne) u dućanu gdje je kupio bicikl, voljeti svaki put kad im dođe sa svojim biserima.
Bez uvrede, ali živimo u digitalno doba, znam da se znaš koristiti internetom i da si čuo za YouTube.
Posjeti ovaj kanal
https://www.youtube.com/channel/UC_A...ainBikeNetwork
i tamo pogledaj pokoji video o održavanju, podešavanju, pranju, i ono najbitnije, vožnji bicikla.
Jer valjda si ga zbog toga kupio, da ga voziš, a ne da šublerom tražiš krivine na njemu.
Gume koje su neravne na kotaču mogu takve biti iz puno razloga, ali najčešće je da su nekvalitetne (čitaj, izrađuju se masovno za bajk proizvođače i nisu ni približno kvalitetne kao isti model onih koje sam kupiš u dućanu) ili su nepravilno namontirane (u što sumnjam jer to nije nuklearna fizika).
Ako ti je kotač izvan centra (ide u 8micu) onda se vozi tako dok ne ideš na prvi servis i reci im da ti i to poštelaju.
Kaj uopće imaš vrtiti pedale unazad? Pa nisi trials rider da ti treba taj manevar dok izvodiš neki trik. Vozi ravno i uživaj.
I zadnje, a meni definitivno najdraže, jer poznajem preko nekoliko servisera koji obožavaju pacijente koji dođu sa novim bajkom i kažu da im zvoni, škripi, cvili disk, TO JE NORMALNO!!!!!!!!!!!!
Disk je debel cca 1,7 do 2,5mm (rijetko koji preko toga) i normalno je da se u transportu malo možda i deformira, ali to ne znači da nije ispravan.
Postoji čak i alat za ravnanje, ali to je malte ne samo malo glorificirana klješta koja imaju samo jednu svrhu. Dakle i sam si sa podesivi ključem možeš izravnati disk.
Ono što možda nije kako se spada jest položaj klipova u čeljusti kočnice (možda je jedan malo više vani od drugog) i sami položaj čeljusti u odnosu na disk.
Isto tako uzmi u obzir da kada kočiš, disk se jako grije, pa se samim time i deformira, ali se i vrati kad se ohladi. U zavojima ti isto može "zvoniti" disk, jer se fleksa vilica i kotač.
Dakle još jednom, umjesto da gnjaviš servisere i prodavače u trgovini gdje si kupio bajk, odi se voziti i uživaj, a za sitnice koje te smetaju, toplo preporučam onaj kanal gore sa YT-a.
Uživaj.