View Single Post
Staro 21.07.2017., 21:54   #40262
Thermaltake
1

Thermaltake's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Dakle kupio sam KTM bicikl i od drugog dana imam problema sa prednjim diskom, dakle prošlu subotu sam bio u shopu pa mi je čovjek koji servisira bicikl izravnao disk rukom i zavrtio i fakat je sve bilo ok tad, kaže da je jako mala tolerancija između pakni i diska i da vjerovatno pri transportu kako dolaze iz Austrije se očito malo popigao disk. Vozim se trenutno jako malo sa biciklom i najžešće šta sam vozio s njim je po bundeku i svaskom nasipu, znači nikakav downhill niti ikakva nagla kočenja nisu bila u igri, uvijek lagano kočim. Uglavnom nakon drugog dana od kako je serviser ispravio taj disk on se opet počeo čut i to ne stalno nego onako povremeno kad zakočim i pustim kočnicu se čuje struganje diska od paknu znači ko lonac da imam napred zvuk, i kad recimo opet zakočim bude ok i tako povremeno zna strugat povremeno bude ok. Pa da pitam šta da radim ima ko kakav prijedlog ? Sutra ću opet do shopa da mi pogledaju taj prokleti disk i kočnicu tu prednju, da li imam pravo da mi kompletno izmjene diska pošto je bicikl skroz nov i taj problem sam prijavio odma nakon par dana njima telefonski, ali sam došao tek u subotu jer radim po cijele dane pa tjednom ne stignem.

Zanima me još da li guma kad se zavrti treba biti skroz ravna kad je se ravno gleda ili imaju neke tolerancije malog krivudanja, jer meni i prva i zadnja krivudaju malo. Pitao sam ih da zašto mi gume tako plešu malo pa su mi rekli da je to "nesavršenstvo gume".

Također sam primjetio kad vrtim kazetu 10-i lančanik na kazeti kao da jedan ili možda više zubaca nije baš ravno nego malo lijevo desno idu i zna mi lanac kad vrtim unatrag kao da želi preći na 9-u brzinu no ne u potpunosti nego se samo onako okrzne pa ga podigne zubac malo i vrati se i to samo radi recimo od 7 pa do 10 od 7 do 1 normalno se vrti unatrag.
Thermaltake je offline   Reply With Quote