View Single Post
Staro 21.07.2017., 20:13   #378
DragonSlayer
Premium
Moj komp

DragonSlayer's Avatar

Datum registracije: Nov 2012
Well, nije baš da smanjuju razliku. Trenutno, AMD je u poziciji u kojoj nisu bili od 2004-2005. Ne samo da će imat duplo jeftiniji procesor koji ima višu frekvenciju, nego troši manje, platforma je jeftinija te manje zajebavanja ima s njom, dobiješ fakin vodeno hlađenje i još 38 milijuna stvari koje mi se neda nabrajat.

To vjerovatno nebi toliko dobro izgledalo da intel nije sriktao cijeli x299 release. Ali kada njima 12c/24t proc treba bit 2.9 GHz da bi zadovoljili standarde potrošnje, a trebaju još 18c/36t proc izbacit, kakve će taj clockove imat? Ugl, puno niže nego 3.4 GHz na 1950x.

Ugl, odo ja offtopic jel. Što se tiče RX Vege, osim ako ne izvuku neke magične drivere koji popravljaju performanse ko lude, nema šanse da će išta ovdje zaradit. Tiled rasterizer možda tu pomogne, ali koliko? A što se tiče DX12, bit će isto što i sa 10-kom.
Nvidia nije htjela njega koristit, i zato se koristia ili DX9 ili 11. Tako je sad i sa 12-icom. Ne koriste ga jer većina ljudi sad koriste Nvidiju, a kada bi oni počeli pravilno "supportat" DX12 (ko AMD jel), to bi generalno značilo da bi se više developera fokusiralo na rad na DX12, gdje AMD dobiva više performansi nego Nvidia, te bi oni izgledali lošije. Tako će i bit, jer Nvidia jednostavno drži previše marketa.