Citiraj:
Autor Dottore
Opet nisi shvatio. Gledaš to sa drugog stajališta. Što god pišem i dalje nečeš shvatiti jer nije to tvoja domena. Imaš puno faktora od igrača do najvećeg igrača(ne mislim na igre)
Kakve to ima veze sa SSD-om, Optane i grafičkom na mjesto servera? Server mora raditi 24 na dan , bez zastoja, opterečenja i mora biti raspoloživ preko programa (ne gleda se kao LAN mreža, cloud podaci). Tu si pomješao odnosno promašio sa pitanjem cachea, cijenom, znatiželjom, usporedbom kućni korisnik. Previše toga je otišlo u krivom smjeru. Pusti to i gledaj što je dostupno široj masi.
Ovako bi te postavio pitanje, zašto želiš mjenjati svoju konfiguracju, npr Intel ili Ryzen kad već imaš SSD? Preslabo? I tako gledaš serverima.
|
Vjeruj mi da kompanije itekako paze što se od opreme uzima. I baš zbog toga pitam TKO to točno uzima baš taj procesor od 7.000 USD, to je jedino što me zanima.
Citiraj:
Autor Eladio
Ma nema se tu sta cudit. Kao sto u bus nebi ugradili Ferrari jev v8 tako i ovaj proc ima nekom smisla.
Meni su xeoni potpuno razumljivi. Svaki ima vise smisla nego pola procesora iz intelove desktop linije proizvoda.
|
Naravno, takav CPU je i više nego dobar i za neke operacije, kako je Bubba objasnio, poželjan. Samo me zanimalo tko bi to išao kupiti CPU od 7.000 USD u odnosu na druge Xeone koji imaju nižu cijenu.