View Single Post
Staro 20.07.2017., 12:10   #1538
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Pa ako znas cemu sluzi cache, onda je tvoje pitanje bilo deplasirano. Kao sto sam napisao, postoji velika sansa da ces vise profitirati vecim i brzim cacheom nego s 10 dodatnih jezgara (da ne pricam kako je lakse optimizirati memorijski pristup nego kvalitetno uraditi paralelizaciju). Pa to odgovara na sva postavljena pitanja. 7.000$ je puno za tvoju prosjecnu placu ili moj minimalac od 2.400 kn, ali onome tko se bavi razvojem, to se zove "trosak utorkom ujutro". Tako da su dramoletici oko RSP-a nepotrebni.
Citiraj:
Autor segregator Pregled postova
Mislim da je ovo ipak više procesor za produkciju nego za razvoj...evo kolega koji radi razvoj gdje sam i ja prije radio (jedna naša banka) kaže da su im prije nekih mjesec dana na PC-ima za razvoj zamijenili 17" ekrane sa 22" AOC-ima, ali i dalje rade na P4 i 2GB memorije
Opet smo na početku, jedna banka ne koristi takav CPU jer joj je važnija pouzdanost umjesto brzine pa umjesto jednog ima 2-3 servera. Zato i pitam, TKO takav procesor koristi? Google?
Jasan mi je dobitak na brzini ali kome je taj dobitak vrijedan 7.000 USD samo za CPU?
Sinac je offline   Reply With Quote