View Single Post
Staro 11.07.2017., 16:18   #1
grizli1
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2008
Nakon nadogradnje posvađani RAM-i

Pozdrav svima,
prošli tjedan sam nadogradio komp te uzeo novu grafičku i ssd. Po dolasku komponenti sam secure eraseom "obrisao" ssd, te nakon toga zamjenio graficke. Maknuo sam sve preostale hdd-ove te je ostao samo ssd spojen na kojeg je instaliran windows preko usb-a napravljenim "media creation tool"-om.
Prije toga je sistem radio super stabilno i nikada nije bilo problema. A od onda se dešava crashanje chroma sa "aw snap" porukom, crashanje WoWa koji prijavljuje kvar u memoriji, bsod windowsa (Memory Management)...
To se dešava tek nakon što je racunalo neko vrijeme upaljeno, nakon restarta se problem ne pojavljuje tako skoro. Memtest baca errore tek kad su 2 razlicita sticka unutra, svaki u svom kanalu.

MBO: H77m-D3H (BIOS F14)
CPU: Intel i5 3350p
SSD: Samsung 850 Evo 120gb
GPU: GTX 970
PSU: Corsair VS550
RAM:
2x Corsair Vengeance DDR3 4gb Low profile ( mogu navesti točan model ako bude potrebno)
2x sk hynix 4gb 2rx8 pc3-12800u-11-12-b1

Do samog upgradea nikada nije sa navedenim komponentama bilo problema.
Znam da je procesor bottleneck za graficku i da napajanje nije najkvalitetnije ali graficka je bila ispod svake cijene i u cilju je kasnije nadograditi i to kada financije dopuste. Ali kao što sam rekao sve radi dobro i bez problema do nakon odredenog vremena kada se pocnu pojavljivati navedeni simptomi koji se resetom "odgode" na duže vrijeme a koji se nisu ranije pojavljivali.
grizli1 je offline   Reply With Quote