To s roditeljskom zaštitom sam se i ja iznenadio jer je po defaultu sve došlo otključano, tj. vidljivo, iako sam na starom MAXtv prijamniku imao uključenu roditeljsku zaštitu i sakrio te neke programe. Ništa od prethodnih postavki nije povučeno. Također, videoteka je fino došla s prikazom svih naslovnih stranica filmova (covera) pa tako i za pr0n filmove. I to čak podijeljeno u dvije kategorije: hard core i soft core.
Gledao sam kako isključiti tu videoteku za odrasle, no jedini način je da se postavi razina na "18" pod postavkama za roditeljsku zaštitu (po defaultu je 18+ što znači da je sve otključano) pa se onda ti coveri više ne prikazuju, nego bude prikazan lokot. Isto vrijedi i za programe.
Kod starog MAXtv prijamnika se videoteka za odrasle po zahtjevu mogla isključiti, što sam ja i napravio tako da je kod mene uopće nije bilo - vidio sam samo normalne filmove. Nazvao sam 0800 9000 da kažem da mi isključe videoteku za odrasle kod ovog novog prijamnika, no kažu da je to integrirano u sustav i ne može se isključiti. Pfff