View Single Post
Staro 26.06.2017., 19:52   #1
Kerefek76
Premium
Moj komp

Kerefek76's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Problem sa 4G usb stickom i TP-link routerom

Ako netko može pomoći bio bih zahvalan...

Dakle, kupio sam u Tcom centru Alcatel link key IK40 a posebno i Simpa flat internet paket (tjedan dana flat interneta za 85kn).
Od prije imam i 3G/4G ruter Tp-Link-ov TL-MR3220 i ovaj stick sam spojio na njega (Sam stick i simpa karticu sam aktivirao preko kompa i tarifa se aktivirala).
Što je problem?
Internet konekcija mi nestane nakon 15-tak minuta a onda tek isključivanje i uključivanje rutera sa prčkanjem po postavkama (na 192.168.0.1) pokrene stvar opet. Dakle, samo isključivanje i uključivanje rutera ne vraća internet.
Sam ruter izgleda da ne prepoznaje usb modem 100%, prepoznaje samo da je prisutan ali ne i koji je.
Poslije par bezuspješnih poziva prema tcom tehničkoj službi ni sam više ne znam što bih napravio?
Trenutno mi je stick na sljedećim postavkama:
Connection mode: Connect automaticaly
Authentication type: PAP
U advanced settings:
dial number: *99#
APN: internet.ht.hr (dobio od tcom tehničke lsužbe)
username: "prazno"
password: "prazno"
MTU size: 1480
i na kraju primary i secondary DNS server polja su osjenčana (kučica pokraj use the following.... je prazna)

signal sam provjerio i signala ima. download oko 8 megabita, upload oko 3.
Probao sam i sa mobitelom na par lokacija okolo i signala zaista ima i stabilan je. Ruter cijelo vrijeme radi, uređaju su cijelo vrijeme spojeni na njega i wifi signala ima.

Tcom teh služba mi predlaže promjenu kartice što mi se čini suludo pošto stvar radi 15 minuta ( da kartica ne radi ne bi ništa radilo).

Jedino što mi preostaje je upisati ručno ova dva DNS servera ali ne znam koji su za tcom. Ima li uopće netko neku ideju koji bi problem mogao biti?
Kerefek76 je offline   Reply With Quote