Poštovana ekipa s foruma
Razmisljam o nadogradnji trenutnog kompa. Poceo sam u zadnje vrijeme igrati Playerunknown's Battlegrounds, pa mi trenutni komp ne zadovoljava zelje. Previse trzanja imam u igri, a na low postavkama sam. Takoder zelim probati novi CoD kad izade, pa bi volio sve to smooth odraditi, a ne da se zadovoljavam sa "okej" fpsom.
Trenutno imam:
Maticna: AsRock H81M-HDS
Proc: Intel i5-4460
RAM: Patriot Sig. DDR3 1600Mhz, 2x4GB, HS
GPU: Sapphire R9 280x Vapor-X
PSU: EVGA SuperNova G2 750W
Storage: Samsung EVO 850 - 250GB + Seagate Barracuda 2TB (ST2000DM001)
Monitori: Dell P2414H + BenQ XL2411Z
Kuciste: Zalman R1
Napravio sam fatalnu pogresku prije 3 i pol godine kada sam kupovao komp i isao uzeti najjeftiniju maticnu koju sam mogao nac, kako bi imao vise love za nesto drugo...
Ovaj put bi volio uloziti u neku fjučrpruf maticnu koja ce mi trajati, tako da sljedeci put kad budem upgradeao komp, necu morati kupovati maticnu (a samim time i proc i RAMe).
Ne znam sta vi preporucujete da promijenim, ali pretpostavljam da bi isao na novu maticnu, proc, RAMe i graficku?
Koliki budzet bi mi trebao trenutno da budem zadovoljan sa kompom jos koju godinu? Ajmo reci da imam jedno 4-5-6k kn za to napraviti. Moze svota i rasti ako smatrate da za time ima potrebe (valjda mogu dobiti nesto i za stare dijelove).
Nisam neki fanatik za taborima, ali se kuham s ovom 280x vec 3 godine, pa bi volio nesto malo "hladnije"
Unaprijed zahvaljujem na svim sugestijama