Citiraj:
Autor syss
|
Ja sam u laganoj dilemi kao i Astralov frend, selim se u novi dnevni i sad tamo treba osmislit kombinaciju htpc-a, PCa, tva i naravno hifija.
Olakotna okolnost je to sto imam solidnu bazu (marantz 7001kis i MA RS1) ali stalno mi se mota ideja da tu svu skalameriju izbacim i kupim nesto kao ovaj Naim.
Da sad krenem nabrajat koje su prednosti Naima, ne znam koliko ima smisla, skalamerija ima svoje prednosti, ali i mane, pogotvo u odnosu na Naim.
Kod Naima mi se sviđa taj beskonačan conectivity, navodno jako dobar zvuk, lagan smjestaj, mobilnost i sve sto ide uz moderan uređaj tog kalibra.
Kao music consumer, jbga evoluirao sam, pa vise ne naginjem tvrdim old school audiofilskim stavovima, nego volim praktičnost, a sve u svrhu veceg postotka uzivanja u samoj glazbi, a ne zvuku.
S ovakvim tipom zvučnika nemam bas iskustava, jednom sam cuo neki Yamahin sličan proizvod, (maloprodajna cijena cca 5k kn) i ostao sam paf, jer naravno ne očekujes puno, a dobijes poprilično
Osvrta na review Naima, by N. Uglješić, ako kaze da par dana nije pailo svoj sistem jer je istinski uzivao u ovom Naimu, onda mislim da se tu nema sta reci. Vjerujem da vecina zna sta on ima (i sta je proslo kroz njegov akustički tretirani boravak) tako da to definitvno ima neku tezinu. I svi ostali reviewi su stvarno odlični.
Cijena nije mala da se razumijemo, ali stvarno ozbiljno razmisljam da pređem na takav sistem.
Jel netko (referentan

) mozda poslusao Naima ili nesto u tom rangu?