View Single Post
Staro 12.06.2017., 11:02   #1967
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor juzer vulgaris Pregled postova
Namjeravao sam uzet ovog, ali sad vidim da je C0. Jel taj nekompatibilan ili je taj stepping nešto drugačiji od E0?
Sorry na glupim pitanjima, ali jedino što znam o steppingu je da određeni mobeli se recimo bolje oc-aju.
Za modanje biosa svakako se javim i nekako ću se odužit (bar piva, dvije, tri...:-))
E0 su generalno bolji OCeri. Za 4GHz ti treba puno manji napon nego na C0. Tako da svakako ciljaj E0. Da, i nije isti microcode za BIOS za C0 i E0. Ali kad se modda bios, ubaci se sve unutra pa ti generalno nije bitno jer su svi kompatibilni odmah. Dakle, sa E0 ćeš imati više šanse za dobar primjerak. Zato i znaju biti dolar dva skuplji. Uzmi ovaj koji sam linkao u svom postu X5450 E0 za 13 baksa. Ili X5460 E0 za 16 baksa. Taj sam imao, pičio je visoko iznad 4.2GHz.
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Ja na svojoj kanti vrtim sve,pogotovo otkad je Xeon uparen s 16Gb DDR3,još da mi je kakvi stari SSD ubosti.I sad se zamisli ovo je staro 10g. Kakva je to raketa bila 2008 kad mi je proc sklepan.Jedino mi ga ne da preko 4Ghz otkad je na 16Gb RAM-a.
A i ovi kinezi su prolupali, X5460 je 16$ ali X5470 je 40$, e 40$ im bogami ne dam.
X5470 je bio rijetka ptica i nema ih puno, zato i košta. Ali mislim da nema nekog smisla pored X5460 za 2.5x manje love.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk
Brko je offline   Reply With Quote