Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.06.2017., 20:29   #29668
Juan
Premium

Juan's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor Dottore Pregled postova
Evo došao vrag po svoje i 180.000 km.

Cijena servisa: 195 kn sa PDV-om.
Prometalo: G6 TDI 110 kW
Gdje: Porsche

Što se mjenjalo: ulje, svi filtri, kočiona tekućina, kočione pločice, provjera i dijagnostika elektronike (12 strana ispitnog protokola dobio - 12!!!!!!)
Što je moje: ulje Mobil ESP Formula 5W-30, filteri Mann (zrak, kabina), goriva UFI, kočiona tekućina Motul RBF 660, prednja kočiona pločica ATE.
Što je njihovo: rad, filtar ulja i sitne pizdarije.

Što se vidi: puno mirninje radi s novim uljem, stvarno puno i bolje koči. Neću idući put čekat ovoliko da ih promjenim. Napravili su 18 testnih kilometara, bili gotovi za manje 2 sata ....

Dakle kao i do sad - trošak nije pretjeran, servis na mjestu. Blagodarim.
Na motoru koji se vrti preko 14000 rpm promijenim ulje još nakon stajanja cijelu zimu i ne osjetim ništa u radu,a netko osjeti na autu.
Da bolje koči s novom kočionom tekućinom bi vjerovao da se radi o nekoliko uzastopnih i jako agresivnih kočenja na nizbrdici, ali u svakodnevnoj vožnji?
Da si stavio pletene lajtunge pa ajd...ali samo zamjenom na tom relativno novom autu se razlika ne bi trebala osjetiti osim ako si imao tvorničku tekućinu ili su kočnice bile loše odzračene prošli put.

Citiraj:
Autor Gabre Pregled postova
to je smijesno mala cijena za taj posao. cak nevjerojatno. pa cak i sumnjivo nisko. Cak i vrijeme u kojem su to odradili je kratko, ukljucujuci i testno vozanje. Ja bih se zapitao je li sve i zamijenjeno sto je navedeno.
Da nisu zamjenili samo kočionu tekućinu u posudici bez da su protjerali staru tekućinu kroz lajtunge i čeljusti i sve lijepo odzračili. Realno, i meni se 200 kuna čini jako malo.

Zadnje izmijenjeno od: Juan. 07.06.2017. u 20:41.
Juan je offline   Reply With Quote