Tema: Automobili
View Single Post
Staro 07.06.2017., 14:44   #29645
Mommistake
Premium

Mommistake's Avatar

Datum registracije: Nov 2008
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Slazem se s ovim gore napisanim, cifre su tu negdje, barem u okvirima kompaktnih (novih) auta koje sam ja gledao.
Posto sam u kupovini novog auta bas sam si razmisljao da po prvi puta mozda uzmem dizelasa, konkretno Kiu ceed 136KS, i nakon racunanja sto i kako mi je isplativije opet sam se odlucio na benzinca , unatoc tome sto radim 25k km godisne.
Na kraju sam kapario Vitaru sa 120 atmosferskih KS u koju odmah ide LPG instalacija i to vozim iducih 200k km.
Jasno je da sam isao na sto jeftiniju voznju po kilometru, iako mi je okretni moment i 136KS kod Kie Ceed golicao mastu.

Tri mjeseca sam imao na raspolaganju novi Clio (75KS) i Puga 208 (90KS) na bengu, i ne trose oni previse, ali ono, 400kn ode u vjetar samo tako, u odnosu na plinaru bas se osjeti na financijama.

Dizel je skuplji u startu, skuplji na odrzavanju, nesto jeftiniji na tankanju, ali nista drasticno, po meni ne vise od 1-1.5lmax/100km ovisno gdje se i kako vozi. Kad se sve uracuna da se vrati pocetnih 12-15k kn vise za dizelasa (a u slucaju Vitare i preko 20k kn) treba okrenuti brdo kilometara da se investicija isplati.

No, svatko ima neku svoju racunicu, i nek kupuje za svoje pare sto hoce
Nemoj Kiu, ko boga te molim.

Nikad više. Plastika užasna, sve škripa, potrošnja ne baš mala, mrtvi kut ima novi Ceed takav da sam u par navrata gotovo ušao u kružni tok misleći da nema nikoga, i onda mi iz mrtvog kuta izađe auto. Lim relativno loš isto.
Mommistake je offline   Reply With Quote