Citiraj:
Autor Master_Hrc
1. Moment + turbina = fun 
2. Moment + turbina + 6ta brzina + tempomat = popnem se ko car na velebit
3. Potrošnja - jel radim oko 20 hiljada km godišnje
4. konstantana razlika u cijeni po litri goriva - bas jucer sam gledao na INI je oko 80 lipa
|
Ja ću se samo nadovezati citatom iz linka koji sam gore stavio:
Citiraj:
I jedan i drugi automobil imaju izvanredno subjektivno ubrzanje, sa time što ono u benzincu deluje uzbudljivije i moćnije, dok turbo dizelaš sve postiže isto ali elegantnije. Benzinac pri ubrzanju živahno turira i vrti se na minimum 4.000 obrataja da bi pokazao zube, Mazda CD150 diskretno brunda na mnogo manjim obrtajima, ne zaostajući u dinamici na štoperici. Međutim, ubrzanje iz nule je jedno a u vožnji sasvoim drugo. Turbo dizel se pokazao daleko izdašnijim kod preticanja na srednjim brzinama. Ima značajno višu elastičnost motora zahvaljujući gotovo dvostruko većem obrtnom momentu i sjajno ukomponovanim prenosnim odnosima menjača.
|
Potvrđujem iz prve ruke. Za mene je to komfor i elegancija. Što se s onime iza, kog sam prestigao događa, ne zanima me.
Šalu na stranu, benzinac u novim M3cama je bolje balansirana karoserija. Diesel to malo poremeti, osjeti se malo veća masa naprijed ali niti blizu kao kod starijih diesela gdje kad vozim jednog čini mi se kao da mi je slon na haubi naspram benzinca*. Tako da kad bi se išao primarno ganjati, uzeo bi benzinca opet jer je "agilniji" i "agresivniji" prema linku - u stvarnosti razlika je puno manja nego što se iz članka može iščitati. Pri svakodnevnom korištenju auta - vidi boldano.^^
* U prijelaznom razdoblju između dva auta vozio sam staru Mazdu6 diesel iz 2002.