Citiraj:
Autor Tvrdi
Samo?? Pa nije samo ako su ga radili s boljim materijalima i olakšali ga plus veći moment i drastično manja potrošnja od starog atmosferca...Meni je taj motor čisto čudo iskreno...npr. ovaj 2.0 - 120KS, dobar moment (ne zaboravimo vrhunsku kompresiju 14:1!) i vrti se bez beda na 6500 i meni je to baš fora da se vrti....i taj zvuk (vozio sam se kao suvozač) plus potrošnja do 8l u gradu. I ide vrlo solidno sa m3 šasijom....
|
Izvukli su definitivno max. iz atmosferskog motora sa svjećicama. S druge strane, gledam Hondine motore koji imaju sličnu malu potrošnju i performanse, a na tržištu su već ohoho vremena.
Na kraju krajeva, hoćeš li ti sa tim autom doživiti da osjetiš da se on manje kvari (jer realno ima manje dijelova od turbo inačice) nakon 10 godina kaj ga imaš ili tek nakon 15-20g ?
Citiraj:
Autor Tvrdi
Kažu da je 15tkm granica isplativosti ali vjerujem da je ipak više....Ima nas masu koji se vozimo do 12 tkm i to većinom grad...pa koji vražji dizel onda....pogotovo nov...a i polovan je veća lutrija od polovnog benzinca..definitivno...Jasno, svakom može zapast dobar ili loš primjerak s kojim god pogonom...
|
Sad računam, ako je razlika 2L na 100km sa ovim cijenama goriva, dobiješ ~4700kn na 20 000km kod nas. Kaj su dizeli, 2 000€ skuplji od benzinaca, a još manje od turbo benzinaca. I opet pitanje, kada ćeš ti osjetiti da tebi DPF, turbina, dizne ili nešto peto napravi 1000€ štete ? Tokom 10 godina ili više što imaš auto?
Ja bi osobno turbo benzinca sa plinom koji će preći 200 000km bez problema. Efikasno, jeftino, imaš momenta od malih okretaja, malo košta, ne trese i ne smrdi

. Bonus je što možeš imati i sve dijelove na njemu (khm, katalizator

) . I da krepa nakon tih 200 000km, opet sam uštedio 10 000€ u tom periodu. I naučiš se biti majstor za plin