Citiraj:
Autor Vuco
Normalno, Skyactive nije ništa nego samo vrhunski atmosferac koji troši malo. Na stranu što je npr. Mazda 2 auto ispod 1000kg, pa bi bilo koji motor lakše pokretao auto nego neki od 1200kg.
No sigurno ima manje dijelova koji se kvare (i općenito manje dijelova) čim nema turbinu.
|
Yup, zato i kažem iz prve ruke da se 100KS muči sa 1260kg Mazde3 (G120 prazna masa ide gore za 20kg na 1280kg). Motor treba razvrtiti na 4000, a onda se i čuje.
Sve to je gušt onome tko se želi ganjati i voli puno mijenjanja, međugas pa niža i prestizanje - ovako s dieselom imam komfor i dišinu jer se ne vozim stalno solo u autu da se mogu natjeravati. Nekome dosadno, meni optimum jer se M3 & CD150 jako lijepo glasa. Pogotovo za diesela.
Još veći komfor od ovoga bio bi automatic s tim motor.
Citiraj:
Autor CatKiller
Tko se puno vozi, dizel je bolja opcija cisto zbog cijene goriva. Potrosnja u litrama je meni s 1.4 TSI u deci ista kao sto je bila s 2.0 TDI. Do vrtica / posla 7.8l/100 (4 km simo - tamo), a nedavno sam vozio 2 x 800 km i tu sam s TSIjem imao 5.7l (limit + 10 gdje se moze, u De 130 - 140).
|
Slažem se u potpunosti. Mi smo s prošlom Mazdom3 napravili 50000km unutar 3 godine. Troje nas vozi i puno se vozimo. Kad idem na posao autom, idem obilazinicom jer je kroz grad ujutro a i poslije posla koma. Duplo dulje vremena mi treba ako idem kroz grad. Da se vozim primarno gradom, ostao bi na benzincu.
Citiraj:
Autor CatKiller
Ono sto mi fali od dizela je cijena goriva.
Ono sto mi ne fali od dizela su vibracije u ganz novom autu (vozio duze vrijeme 2.0 TDI 140/150/184), regeneracija i miris paljevine svaki drugi dan, buka motora i paljenje grijanja kad vec dodjem do posla.
|
Vidiš ja ne kužim nikakvu razliku kod svoje 3ce na vibracijama. Identično se trese kao i benzinac, jedina razilika je što traži više korištenja spojke na nižim okretajima inače počne trokirat i gušit se - isto tako radi zamašnjaka i momenta kreće sam bez gasa defakto.
Jedino me ta regeneracija povremeno iritira. No izuzev više potrošnje cca dva puta po rezervoaru nema neke razlike u perfomansama auta.
I zgrije se jako brzo.
EDIT: Slika potrošnje, ranije večeras: