Tema: Automobili
View Single Post
Staro 06.06.2017., 22:09   #29588
T}{OR
DBS
Moj komp

T}{OR's Avatar

Datum registracije: Nov 2010
Citiraj:
Autor Vuco Pregled postova
Normalno, Skyactive nije ništa nego samo vrhunski atmosferac koji troši malo. Na stranu što je npr. Mazda 2 auto ispod 1000kg, pa bi bilo koji motor lakše pokretao auto nego neki od 1200kg.
No sigurno ima manje dijelova koji se kvare (i općenito manje dijelova) čim nema turbinu.
Yup, zato i kažem iz prve ruke da se 100KS muči sa 1260kg Mazde3 (G120 prazna masa ide gore za 20kg na 1280kg). Motor treba razvrtiti na 4000, a onda se i čuje.

Sve to je gušt onome tko se želi ganjati i voli puno mijenjanja, međugas pa niža i prestizanje - ovako s dieselom imam komfor i dišinu jer se ne vozim stalno solo u autu da se mogu natjeravati. Nekome dosadno, meni optimum jer se M3 & CD150 jako lijepo glasa. Pogotovo za diesela.

Još veći komfor od ovoga bio bi automatic s tim motor.

Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Tko se puno vozi, dizel je bolja opcija cisto zbog cijene goriva. Potrosnja u litrama je meni s 1.4 TSI u deci ista kao sto je bila s 2.0 TDI. Do vrtica / posla 7.8l/100 (4 km simo - tamo), a nedavno sam vozio 2 x 800 km i tu sam s TSIjem imao 5.7l (limit + 10 gdje se moze, u De 130 - 140).
Slažem se u potpunosti. Mi smo s prošlom Mazdom3 napravili 50000km unutar 3 godine. Troje nas vozi i puno se vozimo. Kad idem na posao autom, idem obilazinicom jer je kroz grad ujutro a i poslije posla koma. Duplo dulje vremena mi treba ako idem kroz grad. Da se vozim primarno gradom, ostao bi na benzincu.

Citiraj:
Autor CatKiller Pregled postova
Ono sto mi fali od dizela je cijena goriva.

Ono sto mi ne fali od dizela su vibracije u ganz novom autu (vozio duze vrijeme 2.0 TDI 140/150/184), regeneracija i miris paljevine svaki drugi dan, buka motora i paljenje grijanja kad vec dodjem do posla.
Vidiš ja ne kužim nikakvu razliku kod svoje 3ce na vibracijama. Identično se trese kao i benzinac, jedina razilika je što traži više korištenja spojke na nižim okretajima inače počne trokirat i gušit se - isto tako radi zamašnjaka i momenta kreće sam bez gasa defakto.

Jedino me ta regeneracija povremeno iritira. No izuzev više potrošnje cca dva puta po rezervoaru nema neke razlike u perfomansama auta.

I zgrije se jako brzo.

EDIT: Slika potrošnje, ranije večeras:

YT playliste: IL-2 Sturmovik: Great Battles | Duxford Flying Legends
T}{OR je offline   Reply With Quote