Citiraj:
Autor Tvrdi
@Thore - ti si furao 100KS benzinca....to uspređivati s dosta jačim dizelašom u više-manje istom autu nije fer...možda da si imao onog jačeg skyactivea onda bi uspredba vrijedila....frend ima taj od 125Ks čini mi se i ide ko blesav mislim da je rekao da mu ne ide preko 8l u gradu kako god vozio...
Usput budi rečeno otvoren je prvi mazdin muzej van Japana....u Wolfsburgu
|
Znam neke koji voze taj G120. To je tvornički zaključani G165 i ekipa koja ga je testirala kaže da razvija i više od 120KS. Iako i dalje mislim da je to skoro isti motor, u Mazdi meni tvrde da se G120 i G165 razlikuju po varijabilnom usisu odnosno ventilima i još nekim sitnicama. Znam samo da G165 osjetno više troši od ova druga dva. Što se potrošnje tiče, moj stari G100 i taj G120 troše isto. U gradu oko 7-8l. Naspram tome, diesel koji sad vozim oko 6l uz klimu. Kad vozi tast je 6,3l a kad ja vozim 5,7 - nek bude 6l.

Kod slijedećeg tanka ću ručno izračunati da vidim dal putno računalo laže ili ne...
Oko performansi - ne sumnjam da je 120KS više nego dovoljno ili taman. Definitivno minimum za nove Mazde3. G100 se muči. Preporuku za diesel umjesto G165 sam dobio iz samog salona. I nisam požalio. Za sada.
Mazdine nove benzince fakat moraš razvrtiti da potegnu. A onda se motor i čuje. Kako nemaju turbinu nemaju ni momenta baš na nižim okretajima i traže 4000 pod ozbiljnijim opterećenjem.
U usporedbi s time - ovaj CD150 samo klizi i guta kilometre. 4 ljudi i prtljagu ne doživljavam više u autu. Tih, brz i poteže iz bilo koje brzine i u bilo kojim okretajima radi 2 turbine. Nevjerojatan gušt za voziti. Meni barem.