Citiraj:
Autor Tvrdi
...
Nisam ja osobno ali hrpa ljudi u mojoj okolini (obitelj, frendovi). Samo nek ti nekaj crkne i šteta je veća neg kod benzinca a ima i više toga za riknut. Servisi su skuplji. I da, dizel definitivno smrdi više, pa i ovi najnoviji. Znam vidjet i nove dizele kako šibaju crni dim van. O onom osjećaju na volanu, ona lagana vibrica, pa onaj traktorski zvukić. Jebe mi se ako je netko fan tog sranja. To mu ne daje za pravo da vrijeđa na forumu. Pogotovo jel si duplo mlađi od mene.
|
Citiraj:
Autor Renesis
to sve prakticki ima i novi turbo benzinac, tako da 
|
@Tvrdi
Kolega ti sve objasnio, samo nisam siguran da li pola vremena pišeš o atmosferskim benzincima koji kao takvi vjerojatno predstavljaju 98% benzinskih motora na cestama ili o turbo benzincima. Prvi nemaju turbinu, drugi imaju, kužiš?
Citiraj:
Autor Tvrdi
...
Ja neznam nikog tko nije dobro prošao u švabiji...čak i frend koji vozi kamione na relacijama max 100km.
|
Možda ti je najbolje da ideš sa Balkana, auta se kvare, a gore su svi dobro prošli, a voze eco friendly noAtmo benzince, sve za 5.
Citiraj:
Autor mamutarka
kriste kako su vam retardirane usporedbe i rasprave vec stranicu dve
nikako da faking shvatite da netko moze kupit jebenu daciju novu za siću i vozit se 10 godina bez problema, dok netko kupi novu S klasu i zajebava ga i bude problematicna

|
QFT, post mjeseca!
Ljudi misle da njihova okolina i (uski) krug poznanika predstavlja prosjek iltiga median kvarova i kvalitete raznoraznih prometala.
Susjed - Merc W212, kupljen u AD, sve po PS-u, u roku godinu dana, dva puta ostavio ga u putu.
Rođak - Merc GL, 700 km na satu, ostavio ga u putu, valjda GL odbio da se zaputi na Balkan, autobahn uber alles, odbio poslušnost.
Frend - BMW E90 '11 320D - EGR otišao na 95K.
Poznanik sa posla - Audi A6 '10 - u službenom ležao najmanje mjesec dana, star bio isto toliko. Kvar? S-tronic. Od najmanje dvojice koji se bave pretprodajom tj. uvozom auta iz Njemačke čuo da bježe od S-tronica, barem za svoje potrebe, ali isto oni najčešće prodaju auta stara 3-5 godina gdje je takav mjenjač još vjerojatno imao dosta dječjih bolesti.
Peugeot - HDi, dva primjerka, zadnjih 9 godina, oba kupljena polovna, nije me nijednom ostavio u putu, iako sam imao dvije intervencije sa duck tapeom (onaj srebreni armirani FTW), malo pokrpaš crijevo od turbine, šelna pojela gumu, reparacija on the site i vozi. EGR mijenjan na 200K, ostalo sve redovni servisi.

Čuo sam isto tako raznih horor priča o Peugeotu, da mi ne bi palo na pamet kupiti isti, a moje se iskustvo razlikuje...
Zaključak - Pežo > Mercedes/BMW.
Istina je malo drugačija. Imao sam više sreće nego gore navedeni pojedinci, a broj uzoraka mi je nedovoljno velik.
Smatram da je navedena Njemačka trojka generalno kvalitetnije auto, samo treba se voditi onom - bolje se roditi bez one stvari nego bez sreće.
Malo sam se šokirao kad mi je mehaničar koji ujedno održava moja auta, ali većinom radi VW/Audi grupaciju, rekao da mu je želja - Peugeot 508. Kaže samo ne zna kako će mu mušterije reagirati, izdaja, Audi, suza u oku.
Sljedeće godine će biti 10-ta godina da vozim. Naučio sam da nema pravila, bolje imati dobrog mehaničara, a prosječan primjerak automobila, nego obrnuto. Nije loše malo se informirati o slabostima auta koje vozite, možda budete imali sreće pa prepoznate iste prije nego ostanete u zaustavnoj traci.
Primijetio sam, mislim da nisam jedini, što je auto bolje opremljeno, od DSG-a, webasto itd. veći su problemi, možda griješim.

Ali ako ćemo se voziti razumom, svako bi vozio Švabu sa opremom na razini Dacie, ali nije baš tako.
Osobno bilo bi mi draže da ova tema ima više konkretnih rasprava i činjenica iznijetih, zašto je bolje 5w-40 zimi nego 10w-40 ili kako paziti na turbinu, nego čiji je veći ili da li gubiš obraz kada kupiš Merc sa Dacia tj. Renault motorom.