Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.06.2017., 15:22   #29495
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Marea koja je imala isto konja ko Megane, kad si upalio klimu, imala je 50% lošije performanse do cca 3500rpm-a. I to je bila tvornička klima za koju se znalo da ne hladi, a troši snagu motora kao da nije na lagerima već se podmazuje vlagom iz zraka.

Megane sa klimom održava brzinu ok, ali isto živne iznad 3000rpm-a. Tu mi jedino fali turbo. Da upališ klimu ko čovjek i ne osjetiš je. Ovi službeni dizelaši što ih vozim su tu milina, sa 75, 90 ili više konja.
Škoda, koja ima valjda isti motor ko ti Bubba (ili sličan, jer je 1.2 70ks) puno manje izgubi kad se upali klima (mada škoda ima bolji i kraći mjenjač pa su to oni tako riješili). Tako da su švabi to bolje sredili, a i sama klima je bolja jer osjetiš da je hladnije u autu. Neki dan u gužvi u meganu bio na granici ugodnog sa klimom . Treba napunit!

Nit imam zapremninu, nit imam momenta . Neki bi rekli - nemaš nit auto već Francuza

P.S. Kad smo već kod klime, ona firma Klima mobil je i dalje dobra za napunit klimu, zamjenit ulje u kompresoru i to ? Ili da odem kod starog susjeda Hrastinskog ? Ili nešto treće ?