Citiraj:
Autor Master_Hrc
Ja da sad kupujem novi auto opet bih kupio dizela.....skyactiv 2.2 150 kljusadi....sjeo bi mi ko Trumpu suspenzija Obamacare-a.
Ako vladajuće europejce tako muči dizel neka ga fino zabrane, nek subvencioniraju električne auto i da vidiš zdravlja i sreće..:wink
Odmah bih nakon toga kupio električni auto. A sad, da dam 30-40 hiljada ojra za auto sa 150-200 km dometom kojeg mogu puniti na 3 mjesta u gradu i 4 mjesta u cijeloj 'Rvackoj....how yes no....
|
S obzirom kako vozim auto s dotičnim motorom - mogu ti reći da i nije puno štedljiviji od skyactive benzinca. Svega litru, litru i pol u gradskoj vožnji u odnosu na 1,5l G100 motor koji sam imao prije. Prosjek mi je u Zagrebu oko 5,9l. Ali auto nas vozi troje. Da ne vozi tast, vjerojatno bi potrošnja išla i dolje. Žena i ja pokušavamo voziti štedljivo, ali svaki puta kad on uzme auto potrošnja ide gore.
Najviše se razlike u potrošnji osjeti po vožnji na otvorenoj cesti. Tu je osjetno štedljiviji od benzinca. Ali je zato u svakom segmentu, bilo gradska vožnja, autocesta ili otvorena cesta takav gušt za vozit da mi je često žao kad se vratim s posla što se još ne mogu malo voziti.
Mješana gradska vožnja i obilaznica otprilike pređem oko 600 km sa jednim rezervoarom. S benzincem je bilo oko 500-600 km, ne puno manje.